hamburger-icon

Kliker.info

Diplomatski skandal u Donjoj Gradini : Dodik se na odbio rukovati sa ambasadoricom SAD u BiH Maureen Cormack!

Diplomatski skandal u Donjoj Gradini : Dodik se na odbio rukovati sa ambasadoricom SAD u BiH Maureen Cormack!

23 Aprila
16:59 2017

Predsjednik RS Milorad Dodik je na današnjoj komemoraciji za žrtve ustaških zločina koja je održana u Komemorativnom centru Donja Gradina napravio jedan u nizu diplomatskih skandala – odbio je pružiti ruku ambasadorici Sjedinjenih Američkih Država Maureen Cormack koja je prisustvovala ovom skupu!

Vjeruje se da je ovaj nepristojan, nediplomatski i nedžentlmenski ispad bio Dodikova osveta za uvrštavanje na američku “crnu listu” krajem prošle godine. Dodik je, podsjetimo, tada optužio ambasadoricu Cormack da je “zaslužna” za njegovu političku izolaciju i najavio da će ona biti smijenjena nakon dolaska Donalda Trumpa na čelo SAD, što se, na njegovu žalost, nije desilo.

Ovo je drugi diplomatski skandal u posljednjih nekoliko dana u kojem je Dodik središnja figura: prije nekoliko dana Izrael je uputio zvaničnu diplomatsku notu vlastima u BiH u vezi sa fantomskim diplomatskim predstavništvom RS u toj zemlji i ulogom Dodikovog lobiste Arnie Livnea u cijeloj toj aferi.

Današnju komemoraciju u Donjoj Gradini zajednički organizuju Vlade Republike Srpske i Srbije, a prisustvovao je i novi srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku