hamburger-icon

Kliker.info

Diplomatski okršaj u Beogradu : Vučić Raminu izjavu da je nezavisnost Kosova realnost nazvao provokacijom

Diplomatski okršaj u Beogradu : Vučić Raminu izjavu da je nezavisnost Kosova realnost nazvao provokacijom

10 Novembra
14:46 2014

RamaVuk12kPremijer Srbije Aleksandar Vučić ocjenio je provokacijom izjavu premijera Albanije Edija Rame koji je u zajedničkom obraćanju novinarima u Beogradu rekao da je “stvar Kosova gotova i da je ono nezavisno”, javlja Anadolija.”Neću da dozvolim i moj posao je da nikome ne dozvolim da ponižava Srbiju u Beogradu” rekao je Vučić i dodao da je “Kosovo i Metohija dio Srbije, po Ustavu Srbije i nikakve veze sa Albanijom nije imalo i neće imati”.

Vučić je rekao da nije očekivao ovakvu provokaciju i da su potpuno različiti njegovi stavovi sa albanskim premijerom kada je u pitanju Kosovo. Srbijanski premijer je rekao da će unatoč incidentu nastaviti razgovore sa albanskim kolegom te da će posjetiti Tiranu.Rama je u zajedničkom obraćanju medijima rekao da je “stvar Kosova Agotova i da je ono nezavisno”.

Premijer Srbije Aleksandar  Vučić je predsjedniku Vlade Albanije Ediju Rami priredio svečani doček uz državne počasti ispred Palate  Srbije na Novom Beogradu.
Edi Rama će u Srbiji boraviti dva dana. U utorak će obići Preševsku dolinu, potvrđeno je za Anadoly Agency  iz Ambasade Albanije u Beogradu.Nakon više od sedam decenija posjeta Edija Rame će biti prva posjeta jednog albanskog visokog zvaničnika Beogradu. Posljednji put prijestolnicu tadašnje Jugoslavije 1947. godine posjetio je albanski predsjednik Enver Hodža i sastao se tadašnjim predsjednikom Josipom Brozom Titom. (Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku