hamburger-icon

Kliker.info

Dino Merlin obećao: Splite, dat ću sve od sebe!

Dino Merlin obećao: Splite, dat ću sve od sebe!

10 Aprila
07:47 2015

Dino12Nakon dupkom ispunjenih koncerata i obaranja rekorda posjećenosti u 30-ak država širom svijeta, bosanskohercegovačka zvijezda Dino Merlin u sklopu svoje turneje “Hotel Nacional” 11. aprila  stiže u Spaladium Arenu u kojoj će splitskim poklonicima predstaviti istoimeni, jedanaesti studijski album objavljen u izdanju Croatia Recordsa i njegove Magaze.

– Super nam ide, zbilja sam prezadovoljan. Znao sam da se publika zaželjela novih pjesama jer je stanka između dva albuma bila šest godina, ali je zanimljivo da podjednako želi čuti i stare pjesme. Obaranje rekorda posjećenosti mojih koncerata mi svakako imponira, veliki je to kompliment koji vam publika može dati, ako ne i najveći. Ljudi odvajaju svoje vrijeme i svoj novac kako bi došli na koncert, daju nevjerojatnu energiju i najmanje što mogu učiniti jest da im uzvratim odličnim nastupom i u Splitu. I obećavam, dat ću sve od sebe – kazao nam je Dino Merlin uoči subotnjeg druženja sa splitskom publikom.

U timu 50 ljudi

Od njihova je posljednjeg susreta prošlo punih pet godina, a traženi bosanskohercegovački glazbenik ovaj put se, veli, produkcijski još bolje “naoružao”.

– U pitanju je do sada najzahtjevnija i najskuplja turneja i produkcijski i u svakom drugom smislu. S obzirom na to da nam vrijeme u kojemu živimo, nove tehnologije i softveri daju ogromne mogućnosti kako bismo unaprijedili cijelu priču, mi to pokušavamo iskoristiti i dati publici najbolje. Na turneji me prati tim od 50 ljudi, a tu je i posebno dizajnirana bina, rasvjeta i specijalni efekti. Igramo se i uživamo u toj igri – govori Merlin čiji je aktualni glazbeni program upakiran u posebno pripremljene aranžmane i koreografiju.

Glazbenik čiji se nosač zvuka “Hotel Nacional” prošlog ljeta početkom jula  u jednom trenutku našao na osmom mjestu Billboardove sedmične  liste najprodavanijih svjetskih albuma, ne krije zadovoljstvo zbog uspjeha turneje, ali istodobno i tugu zbog nedavnog odlaska dvojice kolega – najprije sarajevske legende Kemala Montena, a zatim i šarmantnoga beogradskog frontmena Idola Vlade Divljana, najvećeg gospodina rock’n’rolla u bivšoj Jugoslaviji.

– To su ogromni gubici za nas koji smo voljeli i poznavali te ljude. Kao da je nastala velika rupa u mojim prsima. Sjećat ćemo ih se i čuvati uspomenu na njih – kaže Dino Merlin.

Na Koševu nema glume

Dino Merlin već je prilično obuzet pripremama za svoj četvrti koncert na sarajevskom stadionu Koševo 25. srpnja.

– To će biti moj Julski praznik u Sarajevu. Četvrti put na stadionu Koševo na domaćem terenu. To je velika privilegija, ali i odgovornost. Sviraš u gradu u kojemu si rođen i u kojemu živiš, a to je mali grad u kojem svi znaju sve, tu nema folova ni glume. Ili jesi ili nisi. Zato i pobjeda ima okus meda. Jedva čekam.

(Kliker.info-Slobodna Dalmacija)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku