hamburger-icon

Kliker.info

Dijamant pamti dane opsade : Džeko postignuti pogodak posvetio ranjenim i ubijenim Sarajlijama u opsadi grada

Dijamant pamti dane opsade : Džeko postignuti pogodak posvetio ranjenim i ubijenim Sarajlijama u opsadi grada

05 Aprila
16:51 2018

U susretu protiv Barcelone  Edin Džeko je sinoć  postigao jedini pogodak za svoju ekipu, a danas je isti odlučio posvetiti ubijenim Sarajlijama tokom četverogodišnje opsade našeg grada.

“Na današnji dan prije 39 godina KK Bosna je postala prvak Europe u košarci. Delibašić, Varajić, Hadžić, Radovanović, Đogić i ostali majstori pod obručem pokorili su Europu i proslavili naše Sarajevo.

Trinaest godina poslije, na isti datum, počela je opsada mog grada, koja je trajala 1.425 dana. Ponovo su svi znali za Sarajevo, ali ovaj put ne po dobrom. Ubijeno je preko 1.600 mališana, a ranjeno 50.000 mojih sugrađana.

U gradu u kojem nisi znao da li ćeš sutra vidjeti svog najboljeg prijatelja, da li ćeš ponovo zagrliti oca ili majku, da li ćeš otvoriti oči ili uopće izaći van da se igraš s vršnjacima, proveo sam svaki dan od tih 1.425 pod opsadom.

Imao sam sreće i preživio sam, dok su mnogi moji vršnjaci ostali ranjeni ili više nisu s nama. Njima u spomen posvećujem svoj pogodak protiv Barcelone u Ligi prvaka, njima u spomen ponosan sam što sam rođen i odrastao u Sarajevu i Bosni i Hercegovini”, napisao je Edin Džeko na svom Facebook profilu.

(Kliker.info-Oslobođenje)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku