hamburger-icon

Kliker.info

Diana Zelenika : “Glad nema naciju. Ovo što pokušava Božo Ljubić s komentarima kao da je novi udar Federacije je smijurija u najmanju ruku”

Diana Zelenika : “Glad nema naciju. Ovo što pokušava Božo Ljubić s komentarima kao da je novi udar Federacije je smijurija u najmanju ruku”

12 Jula
05:56 2019
 
“Previše razumijem te ljude i ne daj Bože doživjeti onu poslovicu ‘da Bog da imao, pa nemao’. Mislim da ovo što se sada događa, trebalo se događati davno”, kazala je Zelenika.

Ona smatra da se o problemima u Aluminiju mnogo ranije trebalo voditi računa.

“Ja sam svoj glas digla prije 12 godina. Imam dojam da sam išla ispred svog vremena, ali da pojedini donekle sada počinju shvatiti gdje je osnovni problem. Kada mi dokažu pojedini da im se poklapa imovinska kartica sa poreznom, ne samo Dragana Čovića već i ostalih, onda ću im skinuti kapu. Ali imovinska kartica ne da je na ocu, puncu, sinu, kćerki, već da je na njima”, govori bivša kandidatkinja za člana Predsjedništva BiH.
Glad nema naciju
Naša sagovornica ističe da se ponovo pojavljuju nastojanja da se cijela situacija svede pod kapu, kako ističe tobožnjeg razdvajanja Hrvata i vraćanje na nacionalnu osnovu. 

“Glad nema naciju. Ovo što pokušava Božo Ljubić s komentarima kao da je novi udar Federacije je smijurija u najmanju ruku”, mišljenja je.

Upitana kako komentariše današnje napade na Dragana Čovića, tačnije gađanje njegovog automobila bocama i drugim predmetima te skandiranje “Dragane, lopove”, Zelenika kaže da su ljudi u totalnoj depresiji i apatiji. 

“Stručnjaci i psihijatri smatraju da trebaju tri generacije da se izlječi jedno ovakvo stanje u BiH. Ovaj događaj mi se čini kao nekakva kapsula koja neće tražiti tri generacije da se nešto promjeni. Ja sam za to da se čuje glas naroda. Ako je ovo glas naroda, sretna sam zbog toga. Nisam za fizičke napade, protiv toga sam. Ko je ukrao marku, neka ide u zatvor. Bojim se da bi pojedinci išli u doživotni zatvor. 
Nije kazna nekakva boca. Nikoga ne treba tući”, dodala je.

Na pitanje kako da njena stranka HDZ 1990 nije izašla sa stavom o posljednjim dešavanjima u Aluminiju, Zelenika je kazala da je upitno da li stranka uopće postoji.
Opozicija šuti jer “ne postoji”

“Pitam se ima li stranke. Možda je ružno što tako kažem, ali neke stvari su tako evidentne. Naprimjer, odluka Predsjedništva HDZ 1990 je da sam ja kandidat za Dom naroda. Bez ikakvog održavanja sjednice, ni telefonske, odjednom je kandidat Ilija Cvitanović. O svemu tome odlučuje HDZ BiH”, kazala je.

Ona ističe da nema adekvatne opozicije u hrvatskom korpusu, jer da ima ona bi se oglasila u ovoj situaciji.

“Čoviću je trebalo da nema opozicije, da sve što radi ide pod kapu HNS-a i nekakve krovne institucije i nacionalnog interesa. Moj nacionalni interes nije gašenje jednog takvog giganta koji je bio nacionalni interes, moj nacionalni interes nije da su Hrvati gladni i bez posla, moj interes nije da je iko gladan u BiH”, zaključila je Diana Zelenika, bivša zastupnica u Parlamentu BiH te poručila svim građanima u našoj zemlji da se sami zapitaju šta su uradili ili nisu čime su direktno doprinijeli ovakvoj situaciji.
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku