hamburger-icon

Kliker.info

DF poziva Finansijsku policiju da uđe u javna preduzeća : Lopovi nemaju ni vjeru ni naciju već su samo kriminalci !

DF poziva Finansijsku policiju da uđe u javna preduzeća : Lopovi nemaju ni vjeru ni naciju već su samo kriminalci !

17 Maja
15:53 2015

DF321Mi u DF-u smo odlučili da pozovemo Finansijsku policiju FBiH da uđe u javna preduzeća i na temelju njenih nalaz ako za tim bude potrebe i druge istražne i pravosudne organe da izvrše uvid u poslovanje javnih preduzeća u većinskom vlasništvu FBiH, kazao je Aleksandar Remetić, ministar trgovine u Vladi FBiH na današnjoj pres-konferenciji ministara iz DF-a, piše NAP.

– Želimo da se identifikuju oni koji su odgovorni za desetine pa i stotine miliona gubitaka. Ne možemo pristati na imenovanja novih upravljačkih struktura koje će po političkim instrukcijama nastaviti sa uništavanjem resursa svih građana FBiH – kazao je Remetić.

Komentirajući situaciju na prošloj sjednici Vlade FBiH kojoj zbog skidanja tačke Aluminij s dnevnog reda nisu prisustvovali ministri iz HDZ-a, ministar energije, rudarstva i industrije Reuf Bajrović kazao je da se žestoko žele držati zakona i važećih pravila jer država nije većinski vlasnik Aluminija već 44% dionica.

– Naše je legitimno pravo bilo da povučemo tu tačku s dnevnog reda  – kazao je Bajrović.

On je istakao da će u ponedjeljak zatražiti od finansijske policije da daju rezultate na uvid i javnosti o stanju u javnim preduzećima. O održavanju sjednica Vlade FBiH Bajrović je kazao da pozivaju one koji nisu dolazili da to učine.

– Kompromis nije slabost, ali ne može kompromis uvijek biti onako kako jedan od sagovornika traži. Mi nikada ne nastupamo ultimativno. Poštovat ćemo sve odluke drugih ministara. U interesu je građana FBiH da vide da institucije sistema rade po zakonu i da će jačati demokratske institucije u ovoj zemlji – kazao je Bajrović.

S obzirom na krizu u Vladi FBiH koja će se odraziti i na Parlament FBiH, Bajrović je kazao da na izborima “niko nije osvojio 50 mandata”.

– Spremni smo razgovarati sa svima – kazao je Bajrović odgovarajući na pitanje da li će lider DF-a Željko Komšić u ponedjeljak razgovarati sa Bakirom Izetbegovićem (SDA) i Draganom Čovićem (HDZ BiH).

Ministar Remetić još jednom je potcrtao da u fokusu ne trebaju biti javna preduzeća već reforme i rješavanje gorućih problema, a onda će se riješiti i javna prduzeća.

– Osuđujemo da su naše aktivnosti usmjerene protiv jednog ili drugog naroda. Lopovi nemaju ni vjeru ni naciju već su samo kriminalci – kazao je Remetić.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku