hamburger-icon

Kliker.info

Der Spiegel: Njemačka i Merkel pred najvećim izazovima od raspada Istočnog bloka

Der Spiegel: Njemačka i Merkel pred najvećim izazovima od raspada Istočnog bloka

19 Januara
05:35 2016

 angelaOva godina može biti jedna od najvažnijih za sudbinu Europske unije i kancelarke Angele Merkel čija perspektiva nije nimalo ružičasta, ocjenio je njemački list Der Spiegel.

“Njemačka i Angela Merkel se suočavaju s najvećim izazovom poslije raspada Istočnog bloka”, ističe ovaj ugledni list.

Der Spiegel dalje navodi da se Francuska i Italija ponašaju tako kao da je migrantska kriza „problem Njemačke”, te podsjeća na priznanje predsjednika Europske komisije, Jean-Claudea Junckera, da unutar Europske unije postoji i „kriza povjerenja” i da se odnosi sve više zaoštravaju zbog izbjeglica i migranata.

Ovaj list tvrdi da u vladi Angele Merkel „prije vlada malodušnost nego optimizam”. Između ostalog, i zato što se procjenjuje da će novi valovi mgranata kontrolu na europskim unutrašnjim granicama učiniti stalnom. A to će „pokopati Schengen”.

“S njime mogu biti pokopana i druga dostignuća Europe jer bez Schengena ni euro, kako je već izjavio Juncker, nema više nikakvog smisla”, dodaje dalje u svoj analizi ovaj njemački list.

S druge strane i Frankfurter Allgemeine Zeitung navodi da povodom migracijske politike Merkel sumnje imaju i ljudi iz njene partije, kao i koalicijski partneri, te da je “strpljenje pri kraju, a kancelarka ima sve manje vremena”

Visokotiražni i popularni “Bild” osvanuo je sa ovim naslovom na prvoj strani: „Je li Merkel još uvijek netko tko nam je potreban?”

(Kliker.info-Seebiz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku