hamburger-icon

Kliker.info

Denver: Demokrati i zvanično nominirali Baracka Obamu za predsjednika SAD

Denver: Demokrati i zvanično nominirali Baracka Obamu za predsjednika SAD

28 Augusta
04:35 2008

Na Nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke u Denveru Barack Obama i službeno je nominiran za stranačkog kandidata na predsjedničkim izborima, čime je postao prvi Amerikanac afričkog podrijetla kojeg jedna od glavnih američkih stranaka nominira za predsjednika. Konvenciji u Denveru sinoć su se izmeðu ostalih obratili i bivši predsjednik Bill Clinton, senator John Kerry i Obamin Obamin dopredsjdnički kandidat Joseph Biden.Nakon što je bivša suparnica za stranačku nominaciju Baracka Obame Hillary Clinton pozvala  svoje delegate da glasaju za senatora iz Illinoisa, dvoranom se prolomio urnebesni pljesak. Konvencija je jučer službeno nominirala i dopredsjedničkog kandidata Josepha Bidena, koji je poslije toga održao i govor kojim je nominaciju prihvatio. U svom strasno govoru, senator Biden je rekao da će on i Obama biti "u službi svakog Amerikanca koji pokušava učiniti pravu stvar".

Joseph Biden: Izbor na ovom glasaanju  je jasan. Ova vremena traže više od toga da se bude dobar vojnik, traže mudrog čelnika. Čelnika koji je u stanju učiniti promjenu.  Promjena koji svi znamo da trebamo. Barack Obama će donijeti tu promjenu. Bivši predsjednik Bill Clinton u svom je govoru rekao kako ga je osam godina u Bijeloj kući i ono što je radio poslije uvjerilo kako je Obama odličan kandidat za predsjednika, dodajući kako je senator iz Illinoisa spreman da predvodi Sjedinjene Države i ponovno uspostavi američko čelništvo u svijetu.

Bill Clinton: On ima nevjerojatnu sposobnost da inspirira ljude. Da nam poveća nadanja i da nas okupi oko zajedničkih ciljeva. Ima inteligenciju i radoznalost koja je potrebna svakom uspješnom

američkom predsjedniku. Njegova politika o ekonomiji, porezima i zdravstvenoj zaštiti daleko je nadmoænija republikanskoj alternativi. Ubrzo nakon govora Josepha Bidena, nenajavljeno se na pozornici pojavio i Barack Obama. Rekao je da je ponosan što ima uza sebe na svom putu ovog senatora iz Delawarea. Demokratski predsjednički kandidat također se zahvalio senatorici Hillary Clinton i njenom suprugu Billu Clintonu na podršci.  (Kliker.info-VoA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku