hamburger-icon

Kliker.info

Denisa Bećirovića podržao i LDS: “Savezništvo za evropsku BiH”

Denisa Bećirovića podržao i LDS: “Savezništvo za evropsku BiH”

13 Juna
15:55 2018

Kandidat SDP-a BiH za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović dobio je podršku Liberalno-demokratske stranke (LDS) BiH. Tim povodom danas je u Sarajevu potpisan Sporazum o saradnji dviju stranaka.LDS je sedma politička stranka u BiH koja je stala iza Bećirovićeve kandidature.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić podsjetio je da je nakon održavanja unutarstranačkog referenduma i predstavljanja SDP-ovog kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH najavljivano da će mu podršku pružiti mnogi politički subjekti, nevladine organizacije, te istaknuti pojedinci.

“Postoji širok spektar onih koji su iskazali spremnost da podrže Bećirovića i prepoznaju u njemu čovjeka koji je kao ponosni pripadnik svog naroda spreman biti član Predsjedništva BiH, ali i pokazati širinu i boriti se za interese svih građana BiH”, poručio je Nikšić.

On je izrazio uvjerenje da će SDP-ov kandidat pobijediti na izborima 7. oktobra, dodavši da je riječ o čovjeku koji je spreman da interese države BiH i njenih građana stavi ispred ličnih i stranačkih interesa.

Bećirović je dobio jednoglasnu podršku Predsjedništva LDP-a BiH, a predsjednik ove stranke Haris Redžić naveo je kako je SDP-ov kandidat prepoznatljiv u parlamentarnom radu i da je više doprinio promociji građanske BiH nego sve političke stranke zajedno.

“Bećirović nije zažmirio nijednog trenutka kada se na prostoru BiH pojavljuju fašizmi. On se tome oštro suprotstavio i liberali su u tome prepoznali njegovu vrijednost”, poručio je Redžić, te dodao da “Bećirović ne pripada nijednom timu za koji se može reći da je mafijaški ili korupmirani”.

On je istakao kako će LDS svom članstvu i svojim simpatizerima preporučiti da glasaju za ovog SDP-ovog kandidata, jer je to jedno od rješenja za građansku državu BiH.

Bećirović je zahvalio na jednoglasnoj podršci LDS-a, ističući da je riječ o najpostojanijoj liberalnog političkoj organizaciji u BiH

“Za razliku od onih koji bi da dijele građane BiH, mi šaljemo pozitivnu poruku da je naša politika povezivanje, integrisanje i okupljanje različitih političkih subjekata pod zastavom BiH. Važno je kreirati savezništva, a ovo je savezništvo za evropsku državu BiH, za punopravno članstvo u NATO-u i EU, te savezništvo za istinsku ravnospravnost naroda i građana u BiH”, naglasio je Bećirović.

Prema njegovim riječima, posljednjih dana je na udaru medijskih artiljerija vladajućih stranaka.

“Što su ti napadi na mene veći, sve je veća i podrška građana i političkih subjekata koji podržavaju moju kandidaturu”, naveo je on.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku