hamburger-icon

Kliker.info

Denis Zvizdić uputio poruku “SDA trojci” u Parlamentu BiH : Riječ je o iskrenim patriotima koji vole BiH

Denis Zvizdić uputio poruku “SDA trojci” u Parlamentu BiH : Riječ je o iskrenim patriotima koji vole BiH

08 Maja
23:37 2017

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić komentarisao je u Dnevniku TV1 posljednje poteze tzv. odmetnute četvorke u Parlamentu BiH.

Formiranje novog kluba svojim potpisima najavili su zastupnici SDA Salko Sokolović i Sadik Ahmetović, te nedavno isključeni Senad Šepić, dok je uloga Šemsudina Mehmedovića ostala nejasna u cijeloj situaciji, a zanimljivo je da se ne oglašava proteklih nekoliko dana. Prema informacijama koje ima Patria, Mehmedović je ostao uz kolege iz novog kluba.

Zvizdić je izrazio žaljenje zbog posljednjih dešavanja u Klubu SDA u Državnom parlamentu, ali je dodao da je optimističan da će tri zastupnika ipak raditi zajedno sa kolegama iz Kluba SDA.

– Kao što znamo, jedan zastupnik više nije član SDA, ali s obzirom na to da imamo iste ciljeve, a ciljevi su napredak i razvoj BiH, stvaranje dobrih pretpostavki za našu budućnost, za budućnost mladih i novih generacija. Čini mi se da možda još ima prostora da tri člana SDA, koji zaista jesu i stari članovi, iskusni kadrovi, članovi koji zaista imaju ozbiljan autoritet i ozbiljan background iza sebe, da ostanu na zajedničkom putu, da ostanu zajedno raditi sa ostalim zastupnicima SDA – naveo je Zvizdić.

Potez koji je uradio, kako je ocijenio, stari istaknuti član SDA Šemsudin Mehmedović, obećavajući je.

– Na neki način uvijek sam i zagovarao taj princip. Nastojat ćemo ili ja ću nastojati, mislim da je važno poslati poruke koje bi zadržale jedinstvo Kluba unutar devet zastupnika SDA. Ponavljam, zaista su nam isti ciljevi. O modelima kako doći do realizacije cilja koji će značiti ekonomski razvoj i stabilnost BiH, u SDA je uvijek bilo dovoljno prostora za različita mišljenja i za donošenje odluka na bazi stvarnih i realnih argumenata – potcrtao je Zvizdić.

Dodao je da je optimizam koji trenutno iskazuje možda i prevelik ili možda nije utemeljen na činjenici da su tri zastupnika već pokrenula formiranje kluba.

– Ali oni su dugogodišnji zastupnici SDA, riječ je zaista o iskrenim, realnim, stvarnim patriotima i ljudima koji sigurno vole ovu državu, vole BiH. Takvi su i svi ostali zastupnici u Klubu SDA, takva je čitava SDA kao najjača i najdržavotvornija stranka u BiH. Čini mi se da to treba ostati politički prostor unutar kojeg oni treba da djeluju – zaključio je Zvizdić.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku