hamburger-icon

Kliker.info

Demokratska fronta upozorava : Alarmantno stanje u državi, vladajuća nacionalistička oligarhija dobila privilegiju da ozvaniči diktaturu kad god to poželi !

Demokratska fronta upozorava : Alarmantno stanje u državi, vladajuća nacionalistička oligarhija dobila privilegiju da ozvaniči diktaturu kad god to poželi !

07 Jula
07:32 2017

Narodi Bosne i Hercegovine, građanke i građani Bosne i Hercegovine!

Sretna vam šestojulska/šestosrpanjska diktatura!

U sjeni odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine o odbacivanju zahtjeva 30 poslanika Narodne skupštine Republike Srpske za ocjenu ustavnosti Zakona o proglašenju 1. marta Danom nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine i Zakona o proglašenju 25. novembra Danom državnosti Republike Bosne i Hercegovine ostala  je Odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojom odredbe Potpoglavlja B člana 10.12. stav 2. u dijelu koji glasi: „Svakom konstitutivnom narodu se daje jedno mjesto u svakom kantonu“ i odredbe Poglavlja 20 – Prijelazne i završne odredbe člana 20.16.A stav 2. tačke a-j Izbornog zakona Bosne i Hercegovine prestaju važiti narednog dana od dana objavljivanja rješenja u „Službenom glasniku Bosne i Hercegovine“.

U slobodnom prevodu na sve službene jezike u našoj zemlji to znači da, dok se ne promjeni Ustav Federacije Bosne i Hercegovine i Izborni zakon Bosne i Hercegovine u dijelu koji se odnosi na izbor delegata u Dom naroda Federacije Bosne i Hercegovine, nema implementacije izbornih rezultata za nivo Federacije BiH, a uz ustavne i zakonske postavke i, posredno i za nivo države Bosne i Hercegovine!

Ili u još slobodnijem prevodu, od danas faktički, a narednog dana od dana objavljivanja rješenja Ustavnog suda BiH u „Službenom glasniku Bosne i Hercegovine“ i formalno-pravno, cijela država Bosna i Hercegovina je što s tiče održavanja i implementacije izbora i bilo kakve promjene postojeće nacionalističke vlasti blokirana istovjetno kao Grad Mostar, kojim već skoro 10 godina vladaju HDZ i SDA preko gradonačelnika Bešlića i njegovog zamjenika iz SDA bez čijeg supotpisa gradonačelnik ne bi mogao provesti ni jednu odluku.

A bilo koja izmjena Ustava Federacije BiH i Izbornog zakona BiH nije moguća bez političke volje vladajuće većine.

Uz sve elemente i mogućnosti blokada koje im nudi frankenštajnski ustavni sistem kreiran koncem prošlog stoljeća uz visoko pokroviteljstvo međunarodne zajednice, teško je očekivati da će bilo kada prepustiti vlast bilo kome.

Dakle, Narodi Bosne i Hercegovine, građanke i građani Bosne i Hercegovine:

Od danas, ako se i održe, vaš glas više vrijedi na izborima za kućni savjet, mjesnu zajednicu ili top listu muzičkih hitova na lokalnom radiju, nego na Općim izborima u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopštenju za javnosr Femokratske fronte BiH.

(Kliker.info)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Emira Đulić
    Emira Đulić 20 Jula, 22:49

    To treba pod hitno rešavati i stati im u kraj lopovluku šta čekamo narode zašto to dozvoljajemo da nam ruše zemlju naumili bagrada da nam isparčaju zemlju da nas ponovo uvedu u rat koji ne želimo a izgleda da moramo tu više ni izbori ne pomažu kome više vjerovati

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku