hamburger-icon

Kliker.info

Demokratska fronta: Podržavamo sva tri opravdana zahtjeva demobilisanih boraca

Demokratska fronta: Podržavamo sva tri opravdana zahtjeva demobilisanih boraca

01 Marta
04:49 2018
Demokratska fronta podržava sva tri opravdana zahtjeva demobilisanih boraca,koji su danas, nakon osam mjeseci čekanja da ih aktuelna vlast ozbiljno sasluša i riješi ove zahtjeve, morali na nepopularan ali jedino mogući način da budu ozbiljno shvaćeni – izaći na ulice gradova i blokirati saobraćaj.

Uvažavajući sve probleme građana kojima su ove blokade donijele probleme,moramo shvatiti do koje tačke poniženja su dovedeni ovi demobilisani borci – da ostaju na ulicama i u najhladnijoj noći ove zime,u kojoj se očekuju temperature i do -20 stepeni .

Podsjećamo da su naši zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH još prije nekoliko mjeseci tražili da se ovi zahtjevi nađu na dnevnom redu ovoga Doma,ali da to nije naišlo na razumjevanje aktuelne vlasti,bez obzira što mjesecima svi uposlenici u Vladi Federacije BiH svako jutro prolaze pored Kampa heroja u svoje tople kabinete.

Glavni grad ove države i danas je ličio na Apsurdistan: Na jednom kraju grada ponovo su nam “otvorena vrata Evrope” (kada ćemo ući – to niko nezna) pa je ovaj dan proglašen “istorijskim”,aplauzi, poljupci… a na drugom dijelu,na hiljade boraca koji  traže samo ono što im pripada i što bi im trebalo pripasti i po svim tim “evropskim pravilima”. U trećem dijelu grada i danas su hiljade ljudi bili bez vode…

Demobilisani borci i njihova tragična sudbina prava su slika ove zemlje i odnosa prema ljudima koji su je branili i odbranili.

Tražimo da se pod hitno,kao prvi korak,njihovi zahtjevi nađu na vanrednoj sjednici Parlamenta Federacije BiH i da se ovim ljudima vrati kako dostojanstvo,tako i povjerenje u institucije države, saopćio je DF.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku