hamburger-icon

Kliker.info

Demokratska fronta : “Odluka Čavare je smiješna”

Demokratska fronta : “Odluka Čavare je smiješna”

15 Juna
16:20 2015

fronta124Nakon što je predsjednik FBiH Marinko Čavara danas donio odluku da smijeni samo ministra energije, rudarstva i industrije Reufa Bajrovića, saopćenjem za javnost odglasila se i Demokratska Fronta koje objavljujemo u cjelosti.Demokratska fronta želi ovim putem obavijestiti javnost o sljedećem:

– Demokratska fronta današnju odluku predsjednika FBiH Marinka Čavare, da razriješi samo ministra energije, rudarstva i industrije Reufa Bajrovića, smatra smiješnom i nekonsekventnom. Ova odluka nema nikakvih posljedica po rad ministara Demokratske fronte u  Vladi Federacije, te nikakvih dodatnih konsultacija nece biti. Ministri DF-a su podnijeli neopozive ostavke, a gospodin Čavara može samo da izabere vrijeme kad će da ih razriješi.

S druge strane, Čavarina odluka pokazuje da smo mi u Demokratskoj fronti imali pravo: da HDZ i SAD imaju samo javna preduzća, jer se ovom odlukom stiču uslovi da stranačke centrale SDA i HDZ upravljaju  javnim resursima entiteta FBIH.

Demokratska fronta još jednom želi obavijestiti javnost da većina u federalnom Parlametnu više ne postoji i da će SDA i HDZ morati tražti drugdje nekoga ko bi, za razliku od DF-a, htio da učestvuje u kršenju zakona i ustava ovog entiteta i ove države.

Na koncu, želilmo ovi putem obavijestiti gospdina Čavaru da potpredsjednik FBiH iz reda srpskog naroda, Milan Dunović, neće podnijeti ostavku i da nastavlja obavljati sve dužnosti koje podrazumijeva navedena funkcija do isteka mandata, ili dok SDA i HDZ ne nađu većinu u fedralnom Parlamentu potrebnu da ga smijene.
Demokratska fronta nema namjeru omogućiti HDZ-u da u federalnu Vladu uvede SNSD Milorada Dodika,  jer to smatramo anitdržavnim čtenju Demokratske fronte.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku