hamburger-icon

Kliker.info

Demokratska fronta o izjavi bivšeg ministra inostranih poslova Hrvatske : “Umobolne ideje o podjeli BiH”

Demokratska fronta o izjavi bivšeg ministra inostranih poslova Hrvatske : “Umobolne ideje o podjeli BiH”

21 Avgusta
15:25 2019

Da „đavo ne miruje“ i da se iz dana u dan građanima ove zemlje serviraju umobolne ideje o njenom razvaljivanju na tri dijela, govori i najnoviji istup bivšeg ministra inostranih poslova Hrvatske Mire Kovača.

Prenosimo saopštenje Demokratske fronte:

“Opetovao je ono što je prije par mjeseci kao probni balon pustio u javnost: BiH treba podijeliti po ‘belgijskom principu’- Bosna cijela u tri dijela, u kojoj bi Hrvati, odbijanjem svoje administrativne jedinice, dobili puni suverenitet.

Kao da ga sada nemaju, kao da bi glasanjem ‘svoj za svoga’ u čisto zapadnohercegovačkom izbornom getu (o ostalim Hrvatima u drugim dijelovima BiH ni riječi – valjda bi ovom konceptu prethodilo njihovo preseljenje u hercegovačku grudu) konačno ostvarili vjekovni san – ‘svoj na svome’.

I da sve bude još zanimljivije, poslije tirade koju nam je Kovač održao, isti izjavljuje kako se Hrvatska ne miješa u unutrašnje stvari druge, suverene države.

Valjda je i poslije ove, za sada još uvijek verbalne akrobatike novog crtača mapa BiH – Kovača, i posljednjem građaninu ove zemlje koji ju doživljava istinski svojom i cjelovitom – jasno zašto je NATO put jedini ispravan put i zašto taj koncept buduće BiH nailazi na otpore.

Zbog svega toga, Demokratska fronta i njen predsjednik Komšić neće odustati od ovog zahtjeva.

Svakim novim danom raste i svijest kod građana o neumitnosti ovakvog puta u Evropu, pod kišobranom NATO saveza. Druge nam nema , kao što nemamo’ ni drugu ni rezervnu domovinu osim Bosne i Hercegovine.”

(Vijesti.ba)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Tako jest
    Tako jest 21 Avgusta, 18:55

    Tako je

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku