hamburger-icon

Kliker.info

Demokratska fronta neće odustati: Koliko ministarskih mjesta dobije Čović toliko tražimo i mi

Demokratska fronta neće odustati: Koliko ministarskih mjesta dobije Čović toliko tražimo i mi

27 Februara
23:33 2015

EmirSulj91Predsjedništvo Demokratske fronte na današnjem zasjedanju zauzelo je čvrst stav za predstojeće pregovore sa SDA i HDZBiH, koji će biti održani u nedjelju u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu, prenosi NAP.

– DF je prilikom formiranja Vijeća ministara BiH, zbog našeg programa i političkih ciljeva a to je ispunjenje uvjeta za EU i NATO, pristao na kompromis i ustupke HDZ-u. Međutim, sa kompromisima smo završili. Naš čvrst stav je da koliko ministarskih mjesta u Vladi Federacije BiH dobije Dragan Čović toliko treba da dobije i DF.

Uz to, Ustavom Federacije BiH tri zagarantirana mjesta iz reda srpskog naroda bila su naš zahtjev od početak i od toga nećemo odustati. Ministarsku poziciju iz reda srpskog naroda koju Čović uporno traži nećemo dati. Mi nećemo svoj stav mijenjati, makar pregovori koji će se održati u nedjelju trajali bez prekida 24 ili 48 sati.

Ustupaka više nema. Koliko vrijedi glas birača HDZ-a toliko vrijedi i glas birača DF-a. Nakon što smo na zadnjim pregovorima zauzeli čvrst stav da nema više ustupaka, reakcije javnosti, naših birača bile su pozitivne, kaže za novinsku agenciju Patria član Predsjedništva DF-a Emir Suljagić. Suljagić je dodao da o imenima budućih ministara DF-a ne žele licitirati u javnosti sve dok ne budu finalizirani pregovori sa koalicionim partnerima.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku