hamburger-icon

Kliker.info

Demobilisani borci 40 dana nakon protesta: Šta da kažem djeci za šta sam se borio?

Demobilisani borci 40 dana nakon protesta: Šta da kažem djeci za šta sam se borio?

18 Jula
16:28 2017

Demobilisani borci koji mirno protestuju u parku ispred zgrade Vlade Federacije BiH ni nakon više od mjesec protesta nisu se izborili za svoja prava. Emir Palić iz Ilijaša, kaže nam kako su borci počeli razmišljati i o “nekim radikalnijim mjerama”.

– Mi sigurno nećemo odustati.  Mi smo počeli razmišljati o nekim malo radikalnijim mjerama. Moraćemo na neki drugi način probuditi i Vladu i ministre. Vidimo da ovim putem baš i ne ide. Tu smo skoro 40 dana i ne gledaju u nas, govori nam Palić dok kampom odjekuju patriotske pjesme koje su borci puštali na megafon.

Borci i dalje tvrde da je problem rješiv na vrlo jednostavan način.

– Oni koji su uvodili bespravno ljude u status boraca njima nije u interesu da se riješi to. Kad riješe registar boraca riješili su 90 posto problema, kaže Palić.

Hasan Ičanović iz Bužima dodaje da u “Vladi nema nijednog čovjeka da ima srce, osjećaj, dušu za ove ljude koji branili i odbranili ovu državu”.

– Njima su na kraju napravili mjesta na kojima imaju dobra primanja. Njihovo ignorantsko ponašanje je poruka da bi oni voljeli da su i ovi ljudi izginuli – da oni samo dođu da obilježe neki dan i prouče Fatihu. Sa takvim odnosom kakvu poruku šaljemo našoj djeci? Šta da kažem djeci za šta sam se borio kad sam danas na ledini pod vedrim nebom. Pošto misle da nam je fino ovdje neka i oni dođu i nek ovdje sa nama provedu godišnji odmor, kaže Ičanović.

Borci, koji su 12. juna došli pred zgradu Vlade FBiH traže da se usvoji i objavi jedinstven registar boraca Armije BiH, borački dodatak te ukidanje finansiranja svih boračkih udruženja.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku