hamburger-icon

Kliker.info

Delegacija EU u BiH osuđuje pokušaj zastrašivanja novinara “Dnevnog avaza”

Delegacija EU u BiH osuđuje pokušaj zastrašivanja novinara “Dnevnog avaza”

20 Marta
15:51 2015

Avaz1Delegacija Evropske unije (EU) u BiH i Ured specijalnog predstavnika EU u našoj zemlji istakli su da se sloboda izražavanja pažljivo razmatra u procesu pristupanja Europskoj uniji. Naveo je ovo Endi Mekgafi, portparol Delegacije EU i Ureda specijalnog presdstavnika EU u BiH, komentirajući  ulazak inspektora Državne agencije za istrage i zaštitu u redakciju „Dnevnog avaza“, po nalogu državnog tužioca Dubravka Čampare.

U izjavi Endija Mekgafija (Andy McGuffi)  navodi se da vlasti nadležne za provođenje zakona pri ispunjenju svojih dužnosti i obaveza moraju poštovati zakon i osnovna prava.

–  Istovremeno, za zdravu demokraciju i slobodu izražavanja ključna je mogućnost medija da rade bez straha i pritisaka, u smislu favoriziranja bilo koje strane, te se trebaju osuditi nastojanja da se zastraše novinari i medijske kuće. Delegacija Europske unije u BiH i Ured specijalnog predstavnika Europske unije ističe da se sloboda izražavanja pažljivo razmatra u procesu pristupanja Europskoj uniji – naveo je Mekgafi. (Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku