hamburger-icon

Kliker.info

Davljenik se i za slamku hvata: Salihović smijenio Hasana Pleha, šefa svoga kabineta

Davljenik se i za slamku hvata: Salihović smijenio Hasana Pleha, šefa svoga kabineta

13 Augusta
06:48 2016

Zagreb, 8.7.2013.- Temeljem zajednièke inicijative Vlade Republike Hrvatske i Veleposlanstva Sjedinjenih Amerièkih Država, u sklopu "Projekta za pravosuðe u regiji", Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu organiziralo je prvu interaktivnu dvodnevnu radionicu pod nazivom "Jaèanje kazneno pravnih institucija i vladavine prava u srednjoj i jugoistoènoj Europi - Pristupanje Europskoj uniji i meðunarodna suradnja u suzbijanju transnacionalnog organiziranog kriminala". Na slici glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihoviæ tijekom radionice u Ministarstvu pravosuða. foto FaH/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Goran Salihović, Glavni tužilac Tužilaštva BiH, smijenio je Hasana Pleha, šefa svog kabineta.Salihović je Pleha optužio da je glavni krivac za opstrukciju brojnih istraga, među kojima su i one oko “Pavlović banke”, “Bobar banke”, kao i istrage vezane za afere sa kojima se u vezu dovodi Nikola Špirić.

Smjenom Pleha Salihović je priznao opstrukcije Tužilaštva i sve ono što mu se stavlja na teret u javnosti.
Postupajući na ovaj način, Salihović pokušava da se spase i ostane na poziciji Glavnog tužioca.

Ukoliko bi mu se to dozvolilo, bila bi to nova velika blamaža pravosudnih organa, jer Salihović mora biti istražen zbog namjera da uništi bezbjednosno-pravosudni sistem BiH, pošto je imao namjeru da pohaspi čelne ljude najznačajnijih agencija i Suda BiH.

Salihović sada optužuje Pleha da on stoji iza tih namjera i već dva dana je “na turneji” po ambasadama u Sarajevu gdje plasira tu priču.

Ono što je zapanjujuće, jeste činjenica da Salihović nije naložio istragu protiv Pleha, niti ga suspendovao, iako iznosi najteže optužbe na njegov račun, već ga je smjestio u jedno od odjeljenja Tužilaštva BiH za borbu protiv organizovanog kriminala.

Slobodan Vasković (Blog)

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - PODRŠKA
    puka 59 - PODRŠKA 13 Augusta, 13:29

    VETERANI 317 SBBR GRADA HEROJA OĆEKUJU NA ČELU TUŽITELJSTVA NAJ KOPETENTNIJU I MORALNU gosp M. KRESO.POZDRAV DOMOVINI DO PROFESIONALIZMA .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku