hamburger-icon

Kliker.info

Daniel Serwer : Bidenova administracija vratiće se tradicionalnijoj američkoj politici na Balkanu

Daniel Serwer : Bidenova administracija vratiće se tradicionalnijoj američkoj politici na Balkanu

28 Novembra
15:19 2020

Poboljšavanje odnosa sa tradicionalnim saveznicima – pogotovo evropskim, biće jedan od glavnih poteza buduće administracije izabranog predsednika Bidena , kada u januaru bude preuzeo dužnost, mišljenje je Daniela Serwera profesora na vašingtonskom univerzitetu Johns Hopkins .

U intervjuu Glasu Amerike – Serwer je između ostalog najavio da će se Bidenova administracija vratiti  tradicionalnijoj američkoj politici na Balkanu, a to je davanje podrške teritorijalnom integritetu i suverenitetu svih država, uključujući Kosovo, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

To ne znači da će ignorisati neke poteze Trumpove administracije. Ostaće pri ideji da bi odnosi između Srbije i Kosova trebalo da budu normalizovani i možda će pokušati da dalje rade na ekonomskoj normalizaciji, u okviru koje je sporazum koji je Trumpova administracija potpisala u septembru u Bijeloj kući veoma mali korak u pravom smjeru.

Predstoji još mnogo posla, što su jasno saopštile i trgovinske komore Srbije i Kosova. Potrebno je još mnogo toga uraditi na uklanjanju ne-carinskih barijera i jačanju ekonomske normalizacije između Kosova i Srbije. Znači, neće ignorisati sve što je urađeno u prošlosti. Na političkom nivou, nesumnjivo će podržavati teritorijalni integritet i suverenitet svih država i njihove ambicije da se pridruže NATO-u, ako to žele, i Evropskoj uniji, što sve žele.

(Kliker.info)

Podijeli

3 0 komentara

 1. FAJTER
  FAJTER 29 Novembra, 10:44

  TI “LJEPOTANE” SAMO ZAMIŠLJAJ A NEZNAŠ DA TRAMP OSTAJE NA ČELU AMERIKE TAKO DA ĆEŠ OSTATI I DALJE BEZ VELIKIH PARA I MOĆI ĆEŠ KAO I DO SAD DA LAJEŠ IZ ĆOŠKA.

  Odgovori
 2. ISTINA POBIJA LAZ
  ISTINA POBIJA LAZ 30 Novembra, 04:08

  NEMOJ SE FAJTERU ZAVARAVATI, TRUMP ODLAZI SA POZICIJE PREDSJEDNIKA SAD JER MU TU NIJE NI BILO MJESTO STO JE VIDIO CITAV SVIJET OSIM NJEGA SAMOG I UZE GRUPE REPUBLIKANACA. ZBOG NJEGA JE AMERIKA IZGUBILA AUTORITET KAO GLAVNA SILA U SVIJETU, ALI CE TO BAJDEN PONOVO VRATITI NA SVOJE MJESTO I PROVODITI DEMOKRATIJU KOJA ODGOVARA DEMOKRATSKOM SVIJETU A NE MAFIJAMA.

  Odgovori
 3. Nazim
  Nazim 30 Novembra, 15:51

  Danijel Serwer predstavlja klintonovu narkodilersku pedofilsku administraciju , i njihove reci su jako kompetentne bas kao i izjave Epstajna i Vajnstajna . Pitajte Moniku Lewinski i devojke koje su silovali Epstajni , Klinton i Vajnstajn , pitajte te silovane devojke sta misle o americkoj tradicionalnoj administraciji .

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku