hamburger-icon

Kliker.info

Danas ga hvali, a evo šta je nekada Dodik govorio : “Vrijeme je da odeš Slobodane.Ti idi lijevo, a Srbi neka idu pravo”

Danas ga hvali, a evo šta je nekada Dodik govorio : “Vrijeme je da odeš Slobodane.Ti idi lijevo, a Srbi neka idu pravo”

06 Marta
16:14 2016

SLobododo2Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je uloga Slobodana Miloševića i Srbije bila pozitivna kada je riječ o sudbini srpskog naroda i stvaranju Republike Srpske.

“Sa ove vremenske distance moram veoma jasno da kažem da je, sa istorijske strane gledano, kada bih eliminisao sva neslaganja koje smo imali, uloga Slobodana Miloševića i Srbije sa stanovišta Srba u Republici Srpskoj bila veoma pozitivna”, rekao je Dodik.

Dodik je za “Politiku”, koja se u današnjem izdanju bavila političkom zaostavštinom Miloševića, istakao da je ono što je postignuto u Dejtonu, sa stanovšta pozicije Republike Srpske, velika stvar.

“Ne možemo zaboraviti tu pozitivnu ulogu, koju je imao Slobodan Milošević, kada je u pitanju sudbina srpskog naroda i stvaranje Republike Srpske. Dejton je nama u Republici Srpskoj dao mogućnost da gradimo svoju stabilnost i subjektivitet koji, uprkos permanentnom pritisku svih ovih godina, dosljedno branimo”, rekao je Dodik.

Međutim, Dodik tako nije mislio prije 15 godina kada je Miloševića pozvao da ode sa vlasti.

“Vrijeme je da odeš Slobodane. Nikad nijedan srpski car, knjaz, kralj ili predsjednik, od dolaska Srba na Balkan, nije svom narodu nanio  toliko jada, pustio toliko krvi, ogradio ga od cijelog svijeta, kao što si ti učinio” navodi se u pismu koje je Dodik tada uputio jugoslovenskom predsjedniku.

On je ocijenio da Srbi u Hrvatskoj “više ne znaju gdje je Beograd, oni iz Knina ne znaju šta ih je snašlo, dok je kosovskim Srbima ostala samo vjera i nada”.

“Bogatu zemlju, ponosne ljude si opustošio, vezao za Aziju, natjerao svoj narod da u ratu protiv cijelog svijeta gine za spas čovječanstva od novog svjetskog poretka. Vrijeme je da podvučeš crtu ispod svoje vladavine“, poručio je tadašnji premijer Republike Srpske.

“Tvoj narod te više ne želi. Tu ti sila ne pomaže. Učini bar jednu uslugu Srbima – pusti ih da slobodno kažu da hoće rastanak s tobom. Tvoj interes i srpski interes ovdje se razilaze. Ti idi lijevo, a Srbi neka idu pravo”, navodi se u Dodikovom pismu.

“Ako u tebi ima snage, osjećaja časti, kajanja ili stida izaberi pokajanje, zatraži oproštaj od svog naroda i idi. Ima ko da vodi Srbiju tamo gdje bi već bila da nije bilo tebe. Vrijeme je da odeš Slobodane”, zaključuje Milorad Dodik, tadašnji premijer Republike Srpske, u pismu upućenom predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću.

(Kliker.info-BN TV)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku