hamburger-icon

Kliker.info

Dan Tišine : Poruka svima da se protiv misli i govora ne mogu obračunavati silom !

Dan Tišine : Poruka svima da se protiv misli i govora ne mogu obračunavati silom !

14 Januara
12:52 2015

dantisine12Udruženje/udruga BH Novinari javnosti se danas obratilo pismom u kojem stoji da su ih napadi na medijske slobode kojima smo svjedočili (i još uvijek svjedočimo) u Srbiji i Bosni i Hercegovini i užas koji se dogodio u Parizu, naveli da organiziraju Dan tišine.

Stoga pozivaju “sve kolege, sve redakcije, sve novinske agencije, sve blogere i neovisne novinare, sve građane prisutne na društvenim mrežama da nam se pridruže u organizaciji Dana tišine.

Dana u kojem ćemo se osvrnuti na sve kolege koji su izgubili živote zbog riječi i slike koju su prenijeli. Dana u kojem ćemo jasno poručiti svima koji su uvjerenja da se protiv misli mogu obračunati silom – da smo još tu. Danu koji bi trebao oslikati kako bi naš svijet izgledao bez novinara, medija i riječi.

Dan tišine je jednostavan.
Ako biste se željeli pridružiti akciji, prijedlog je da danas -srijeda, 14. januara 2015. u 11:30h, svi na svojim portalima, FB stranicama i profilima objavimo samo fotografiju u prilogu, te da to bude jedina objava barem sat vremena.

Ovu akciju je pokrenula organizacija Partnerstvo za društveni razvoj iz Zagreba, a pridružili su joj se BH novinari, Hrvatsko novinarsko društvo, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i brojne druge medijske organizacije.
Nadam se da ćete se i vi i vaš medij pridruziti Danu tišine,” završava se u ovom pismu.

U potpisu, Borka Rudić, generalna tajnica Udruženje/udruga BH Novinari.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku