hamburger-icon

Kliker.info

Damir Hadžić : Izetbegović vlada, ostali su marionete

Damir Hadžić : Izetbegović vlada, ostali su marionete

02 Decembra
07:57 2008

Sarajevska organizacija SDP-a najoštrije osuđuje ignorantski odnos SDA i SBiH prema temeljnom, i u ovoj državi najosjetljivijem, nacionalnom pitanju. Najsvježiji primjer bezočnog kršenja ustavne i zakonske odredbe o paritetnoj zastupljenosti konstitutivnih naroda u organima vlasti je konstituiranje Općinskog vijeća Stari Grad, gdje se, već drugi mandat, narušava ovaj princip – kaže se u jučerašnjem saopćenju sarajevske Kantonalne organizacije SDP-a koje je potpisao njen predsjednik Damir Hadžić.

Rušenje ustava                – Osim što će svoje reagiranje uputiti svim nadležnim organima i institucijama zaduženim za zakonitu implementaciju izbornih rezultata, SDP želi upozoriti najširu javnost da se od strane SDA i njenog koalicijskog partnera, u Kantonu, gradu Sarajevu i gradskim općinama, brutalno i kontinuirano ruše ustavna načela. Svima nam je dosadilo godinama pratiti otužnu sapunicu o sukobu između Sulejmana Tihića i Harisa Silajdžića, a koja se tradicionalno završava slaganjem uskostranačkih interesa. Zar Sulejman Tihić ne igra krajnje perfidnu igru, u kojoj javnosti servira svoj rezon legaliste i kooperatvnog političara, a u praksi drastično krši sopstvena, često prenaglašena, načela za koja se, navodno, zalaže – kaže se u saopćenju i naglašava:

Lider iz sjene                 – Ili su Tihić i njegov partner Silajdžić, dvolični i kvarni kvazipolitičari, ili, što je mnogo vjerovatnije, obojici nedostaje hrabrosti da priznaju već svima jasnu činjenicu da stvarnu vlast ima Bakir Izetbegović, uvijek prisutni lider „iz sjene“, čija je volja, po svemu sudeći, neprikosnovena. Ovaj čovjek, mudro i lukavo, eksponira marionetskog Tihića da govori ono što je narodu i međunarodnoj zajednici milozvučno i prihvatljivo, a preko unutarstranačkih poslušnika i svojih jastrebova, poput Abdulharisa Šete u Sarajevskom kantonu, realizira svoje planove i nesmiljeno provodi svoju politiku. Oslanjajući se na zakon i punu legitimnost postignutih rezultata na proteklim lokalnim izborima, Kantonalni odbor SDP Sarajevo želi naglasiti i poručiti javnosti da neće više tolerirati praksu zakulisne politike SDA i SBiH i da će se, svim raspoloživim legalnim sredstvima, boriti za zakonitost u konstituiranju vlasti i jednakopravnost naroda u njoj.  (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku