hamburger-icon

Kliker.info

Daje ljudima lažnu nadu : Popularni dr. Oz saslušan pred američkim Kongresom (Video)

Daje ljudima lažnu nadu : Popularni dr. Oz saslušan pred američkim Kongresom (Video)

19 Juna
05:50 2014

Dr.Oz22Dr. Mehmet Oz, najpoznatiji liječnik na svijetu i omiljeno televizijsko lice kojemu vjeruju milijuni, saslušan je  pred američkim Kongresom. Upozoren je da bude oprezniji u dijeljenju savjeta za mršavljenje, a posebno u promoviranju određenih lijekova.Saslušanje dr. Oza zatražila je demokratkinja Claire McCaskill koja smatra da se u njegovim emisijama nerijetko obmanjuje javnost i to ponajviše putem reklama određenih farmaceutskih kompanija.

Vaš kredibilitet narušili su prevaranti, ali Vi sami ste to učinili svaki put kada ste napomenuli da svatko može izbaciti mast iz organizma samo ako uzme neku od široke ponude malih pilula’, rekla je McCaskill dr. Ozu tokom saslušanja.Senatorica McCaskill navela je dr. Ozu nekoliko konkretnih primjera u kojima su on i njegovi oglašivači varali gledatelje. Posebno se osvrnula na emisiju emitiranu prije dvije godine kada je popularni liječnik izjavio da je ekstrakt zelene kafe magičan lijek za mršavljenje. ‘Razumijem da u svojoj emisiji radite i puno toga dobroga, ali zaista ne razumijem zašto govorite takve stvari kada i sami znate da nisu istinite’, istaknula je McCaskill.

Napomenula mu je i kako je on na kraju krajeva liječnik te da bio trebao preuzeti veću odgovornost u dijeljenju određenih savjeta. Dr. Oz pak je saslušanje i kritike shvatio kao pokušaj cenzure njegove emisije. Istaknuo je kako vjeruje u nadomjeste o kojima govori u emisiji, ali je dodao kako je svjestan da one nisu trajna rješenja.
‘Razumijem da proizvodi koje prikazujem u svojoj emisiji nisu znanstveno dokazani, ali publici dajem savjete iste kao što dajem i svojoj obitelji. Dakle, i moja obitelj je isprobavala te proizvode’, pravdao se dr. Oz. Dodao je kako nikada nije reklamirao određene brendove u svojoj emisiji, ali senatorica McCaskill svejedno ga je optužila da ljudima daje lažnu nadu. (Kliker.info-TP)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku