hamburger-icon

Kliker.info

Da li ste znali? Celulit nastaje zbog atrofije mišića

Da li ste znali? Celulit nastaje zbog atrofije mišića

03 Marta
00:20 2014

celulit kožaMnoge dame pate od takozvane “narandžine kore” i vode bitku sa celulitom. Većina njih troši silne novce na tretmane bez rezultata i beskorisne proizvode. To je zato što celulit nije problem debljine, već je kožni problem. Nema nikakve veze s tim koliko kila imate i koliko kila ste izgubili – objašnjavaju dermatolozi.Problem leži u činjenici da žene ne razumiju šta je celulit i samim tim ne znaju kako da ga tretiraju. Do krajnjih granica se troše na gubljenje kilograma i tretmane, a sve uzalud. Naziv ‘celulit’ su u upotrebu uvele Evropljanke u drugoj polovini šezdesetih godina kako bi opisale rupice na koži na kritičnim mjestima.

Zapravo, ne postoji konkretna razlika između celulita i sala. Masažeri za celulit i kreme su stvoreni da rastvore ovu pojavu. Celulit nastaje zbog atrofije mišića, a to se javlja kada mišići postanu slabi, nedefinisani i odvojeni od kože. Dobra stvar je što postoji način da se riješite mišićne atrofije i uklonite celulit.Ovo je pet stvari koje treba da znate o celulitu:

1. Ne možete se riješiti celulita samo pomoću krema. Rupice koje stvara celulit su zapravo rezultat problema koji se krije ispod površine kože. Zato kreme ne mogu same riješiti ovaj problem. Neophodne su i vježbe.

2. Kozmetički tretmani donose rezultate, ali mogu da budu opasni. Tretmani po kozmetičkim salonima možda donose rezultate, ali može doći do povrede.

3. Celulit nije genetska pojava, možete ga se otarasiti. Bez obzira na to šta vam je rečeno, celulit nije nešto što ste naslijedili od roditelja.

4. Možete se otarasiti celulita bez obzira na to koliko godina imate. Celulit je vezan za vaše mišiće i bez obzira na to koliko godina imate, možete ga se otarasiti. Samo vježbama na ciljanim dijelovima tijela pomoći će vam da ga se riješite. To nisu teške vježbe i mogu ih raditi sve žene, bez obzira na fizičku spremnost.

5. Jedini način da se riješite celulita su specijalne ciljane vježbe. Pokreti su jedinstveni i podstiču mišiće. Rade na zategnutosti, toniraju i dovode u red mišićni dio tijela, čime se odstranjuju rupice ispod kože. Zato, pravac u najbližu teretanu da se raspitate o vježbama protiv celulita. Zapamtite, celulit nema nikakve veze s gubljenjem kilograma. Čak i najmršavije žene mogu da ga imaju. (Kliker.info-Ljepota-zdravlje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku