hamburger-icon

Kliker.info

Čudesna moć novca : Na Zlatištu Arapi nakon zabavnog parka grade apartmane i vile

Čudesna moć novca : Na Zlatištu Arapi nakon zabavnog parka grade apartmane i vile

31 Oktobra
06:10 2016

sunnyland-trebevic1Zemljište na Zlatištu, gdje je trebao biti podignut spomenik ubijenim sarajevskim Srbima, sada je vlasništvo sarajevskog poduzeća Emirates d.o.o., čiji je posredni vlasnik šeik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed bin Saqr al Qasimi.

Nakon otvaranja zabavnog parka “Sunnyland”, šeik Muhamed bin Saqr al Qasimi namjerava na Zlatištu izgraditi apartmane i vile, i to na zemljištu gdje su političari iz RS-a zagovarali izgradnju križa visokog dvadeset i šest metara.

Dakle, zemljište na Zlatištu, gdje Savez za logoraše Republike Srpske već godinama najavljuje podizanje velikog spomen-križa, postalo je vlasništvo poduzeća Emirates d.o.o. Daleko od očiju javnosti u katastarske knjige Republike Srpske, kao vlasnik blizu 36 duluma zemljišta i šume na obroncima Trebevića, tik iznad Sarajeva, uključujući i Austrougarsku kulu, koja pripada općini Istočni Stari Grad, upisalo se poduzeće Emirates d.o.o., čiji je indirektni vlasnik arapski šeik, javio je RTRS.

Trebević turistička atrakcija

U prilogu RTRS-a Vaso Kapor, predsjednik MZ Trebević, općina Istočni Stari Grad, tvrdi da su građani MZ Trebević izrazili jasan stav kako su protiv prodaje i izgradnje novih objekata i vikend-naselja te navodi kako je rasprodaja zemljišta u Istočnom Starom Gradu postala zaštitni znak načelnika Boje Gašanovića.

U prilogu RTRS-a zaključeno je kako arapski investitor sigurno neće podići spomen-križ i crkvu, kako je to ranije bilo planirano. Inače, u “Sunnyland” s “alpine coasterom”,  koji je postao prava atrakcija za građane Sarajeva, uloženo je više od 15 miliona maraka.

Gužva na “vlaku smrti”

“Sunnyland” je zabavni park u kojem dominira “alpine coaster”, a koji je zapravo nešto slično “vlaku smrti” u lunaparkovima, samo što radi na principu gravitacije. Sjednete u dvosjed na tračnicama koji vas prirodnim padom doveze do kraja “piste”.

Tvrtku “Sunnyland” šeik Muhamed registrirao je u Istočnom Sarajevu, a probleme infrastrukturne prirode, stotinu parkirališnih mjesta, opskrbu električnom energijom, vodovod i kanalizaciju, dobivanje urbanističkih i građevinskih dozvola…, rješavao je s nadležnim ministarstvima, institucijama i javnim poduzećima u Republici Srpskoj.

Vikendom, posebno kada su vremenski uvjeti povoljni, mjesta na takozvanom vlaku smrti, gotovo da i nema.

Iako s čuđenjem mnogi komentiraju ovu investiciju, posve je jasno kako je ona detaljno dogovorena jer posljednju godinu dana odvjetnici iz Republike Srpske opsjedaju sarajevske hotele u kojima odsjedaju bogati Arapi, ispred kojih ih čekaju rent-a-car luksuzni kombiji kojima se voze u obilazak terena.

(Kliker.info-Večernji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku