hamburger-icon

Kliker.info

Crvena noć u Kentuckyju : “Rođeni” u Americi odlučili da svoja druženja obogate novim sadržajima (Video)

Crvena noć u Kentuckyju : “Rođeni” u Americi odlučili da svoja druženja obogate novim sadržajima (Video)

14 Maja
09:18 2017

Rodni grad Muhameda Alija i  Kentucky Derbyja polako ali sigurno postaje i matično  mjesto  Crvene noći za Sjevernu Ameriku , tradicionalne  sportsko-kulturne manifestacije  koja se svakog  proljeća posljednjih godina   organizuje  u najvećem gradu američke države Kentucky.

Tačnost pomenute konstatacije potvrđena je i protekle noći   to u  caffe baru Joker u Louisvilleu,  gdje je u čast FK  Velež iz Mostara  , po deseti put upriličeno tradicionalno okupljjanje članova , simpatizera i prijatelja  malog kluba velikog srca,  koji se danas budi iz pepela , a  svi znaju da je ne tako davno  igrao najljepši fudbal na brdovitom Balkanu.

U čast i slavu  tom gotovo stogodišnjem “mladiću” koji je tokom burnog bivstvovanja uspio sačuvati čistoću svoga obraza i postao rijetki primjer sportskog kolektiva u čijim genima dominiraju antifašističke i slobodarske vrijednosti, rođeni iz Louisvillea i njihova pojačanja su  druženjem do ranih jutarnjh sati poželjeli bolje sutra svom voljenom klubu, zavičaju i   matičnoj domovini Bosni i Hercegovini.

Tom prilkom predsjednik  Organizacionog odbora  Anel Vlahović  se zahvalio “rođenim” koji su put Louisvillea krenuli iz St. Louisa, Chicaga, Bostona,  Cincinnatija, Nashvillea, ….i još jednom ponovio da će kompletan prihod od donacija, ulaznica i tombole,  biti upućen na adresu Veleža.

Jedan od utemeljitelja manifestacije  Nubuvet Buba Hadrović je u izjavi za Kliker potvrdio da je na marginama Crvene noći održano i svojevrsno savjetovanje, odnosno anketiranje gostiju koji su zamoljeni da svoje sugestije, primjedbe i prijedloge vezane za ovo tradicionalno druženje  dostave u pisanoj formi Organizacionom odboru   kako bi manifestacija  u narednom periodu dobila bolju,  moderniju i održivu  dimenziju .

Prema njegovim riječima  cilj i želja je da mlade generacije “rođenih”  u Americi  doživljavaju Crvenu noć svojom manifestacijom i da i u  ovom dijelu svijeta prenose slavu kluba čijih je 77  članova   ugradilo svoje živote u temelje borbe protiv fašizma .

(Kliker.info)

Video (Buba Hadrović)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku