hamburger-icon

Kliker.info

Crne najave su se obistinile : U Sarajevu ubijena dva pripadnika Oružanih snaga BiH

Crne najave su se obistinile : U Sarajevu ubijena dva pripadnika Oružanih snaga BiH

18 Novembra
22:17 2015

Bistrik1U sarajevskom naselju Rajlovac u srijedu navečer se dogodila pucnjava iz vatrenog oružja, rečeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.Kako je za Al Jazeeru potvrdio Emir Suljagić, zamjenik ministra odbrane BiH, ubijena su dva pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Pucnjava se dogodila u Ulici Safeta Zajke. Napadač je u bjekstvu, a na mjestu događaja su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Vojne policije Oružanih snaga BiH.

Perica Stanić, direktor SIPA-e, kazao je za Avaz da je SIPA upoznata s dvostrukim ubistvom u Rajlovcu, ali je naveo da ovog trenutka ne može potvrditi je li riječ o terorističkom napadu.

“Imamo informaciju o događaju. Obezbjeđujemo svoju zgradu. Digli smo nivo sigurnosti. Čekamo obavijest od Kantonalnog MUP-a. Nemamo još potvrdu da je to teroristički čin, nadamo se da nije. Indikativno je što su dvojica, što je to bilo na kapiji. Za sada ne možemo reći da je riječ o terorističkom činu i dok god ne budemo našli izvršioce i utvrdili činjenice, odnosno kolege iz MUP-a Kantona Sarajevo, nećemo se moći odrediti u tom pravcu”, rekao je Stanić.

Također je dodao da je ubistvo najvjerovatnije izvršeno vatrenim oružjem i da za sada nema informaciju kako je bilo upotrebe eksploziva.

Prema podacima agencije Anadolija, napadač je ušao u kladionicu koja se nalazi u ulici Safeta Zajke 241 i otvorio vatru iz automatskog oružja.Prema nezvaničnim podacima, napadač je pucao i na autobus koji se nalazio u neposrednoj blizini.SIPA je, javljaju agencije, formirala uviđajnu ekipu koja se uputila na mjesto događaja u slučaju potrebe angažiranja.

(Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku