hamburger-icon

Kliker.info

Crna Gora: Za koaliciju DPS-SDP Mile Đukanovića glasalo oko 50 odsto građana

Crna Gora: Za koaliciju DPS-SDP Mile Đukanovića glasalo oko 50 odsto građana

11 Septembra
05:24 2006

CDT je saopćio da je za koaliciju DPS-SDP glasalo 49,95 odsto birača. Crnogorski parlament ima 81 mjesto, što znači da bi ta koalicija, prema procjenama CDT-a, mogla da ima apsolutnu vlast. Ta organizacija je navela da je reč o rezultatima na osnovu 92 posto obrađenog statističkog uzorka. Srpska lista je osvojila 12 poslaničkih mandata, i za nju je glasalo 15,18 posto glasača dok će koalicija Socijalističke narodne partije, Demokratske srpske stranke i Narodne stranke imati 11 poslanika i za njih je glasalo 14,2 posto birača. Pokret za promjene trebalo bi da ima također 11 poslanika, a koalicija Liberalne partije i Bošnjačke stranke dva mandata. Za tu koaliciju glasalo je 3,54 posto glasača. (BETA)

Novi Pazar: Policija identificirala ubicu Ruždije Durovića

Novopazarska policija je saopćila večeras da je identifikovala i privela dva učesnika tuče koja je prethodila ubistvu odborničkog kandidata Liste za Sandžak Ruždije Durovića.
"Posije svađe došlo je do upotrebe vatrenog oružja, pri čemu je smrtonosnu povredu zadobio Ruždija Durović (40), a teške t
jelesne povrede je zadobio Sulejman Durović (23) iz Novog Pazara", saopćila je policija. Ostali učesnici incidenta su identifikovani i za njima se intenzivno traga, navedeno je u saopćenju. Imena dvojice uhapšenih nisu navedena.
Policija je saop
ćila da su u tuči koja je prethodila ubistvu Durovića učestvovale pristalice Liste za Sandžak i Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasima Ljajića.

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku