hamburger-icon

Kliker.info

Čović o sastanku u Predsjedništvu BiH : SDA i HDZ bez dogovora o Izbornom zakonu

Čović o sastanku u Predsjedništvu BiH : SDA i HDZ bez dogovora o Izbornom zakonu

08 Marta
16:19 2017

U zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine održan je sastanak delegacija SDA i HDZ-a.Dragan Čović se prvi obratio novinarima nakon sastanka kazavši da se na sastanku razgovaralo o nizu tema.

Nadamo se da će se evropska perspektiva u skorijem vremenu otvoriti. Vidjeli ste komentare iz Brisela, kako oni vide BiH. Svako od tih ljudi na jedan korektan način procjenjuje situaciju u BiH. Zato smo uvjereni da ove godine trebamo aktivirati kandidatski status. Sa predstavnicima Srbije i Hrvatske moramo otvoriti mnoga bitna pitanja. Stvoriti odnos jednakosti sva tri naroda. Također, žurno provesti sve ono što smo zapisali u našim agendama“, poručio je Čović.

Povodom dolaska Aleksandra Vučića u Sarajevo, Čović je kazao:

Što se tiče gospodina Vučića, mislim da će biti dva puta u narednih mjesec dana u BiH. Očekujem da pokušamo dalje izgrađivati odnose u duhu izjava koje daje gospodin Vučić ovih dana. Moramo nametnuti BiH kao mjesto rješenja problema“.

Još je kazao da se SDA i HDZ moraju dogovoriti o nizu pitanja, te trenutne odnose dvije stranke nazvao “pristojnim”.

Bojim se da će opozicijske stranke koristiti ovo vrijeme da potiču nove krize, jer mi do sada nismo pokazali da imamo uvjerljivu parlamentarnu većinu. Mi smo partnerima iz SDA dali naše viđenje Izbornog zakona BiH. Oko toga imamo vrlo jasan stav. Danas se nismo pretjerano bavili time, ali smo prošli niz pitanja. Današnji odnos dvije stranke je pristojan, ali daleko od onoga šta treba BiH“.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku