hamburger-icon

Kliker.info

Claire Johnson priznala : Zaljubljena sam, Mostarac mi je ukrao srce!

Claire Johnson priznala : Zaljubljena sam, Mostarac mi je ukrao srce!

12 Maja
20:36 2016

ClaireJ1Britanska milijarderka Kler Džonson (Claire Johnson), svjetski poznata po društveno odgovornom angažmanu pod okriljem fondacije „Caudwell Children“, stigla je prvi put u posjetu BiH. U razgovoru za „Avaz“ Džonson je kazala da je oduvijek imala želju doći u BiH, ističući da je „bila jako tužna za vrijeme agresije na našu zemlju“. U BiH je stigla s namjerom da pomogne humanitarnim udruženjima koja se brinu o djeci s poteškoćama u razvoju, kao i njihovim roditeljima.

Poseban grad 

Nakon što je u Sarajevu održala nekoliko neformalnih sastanaka s političkim predstavnicima naše zemlje, stigla je u Mostar te je odsjela u hotelu „Eden“, gdje će također imati radne sastanke.

Kazala nam je da je Sarajevo po svojoj arhitekturi, određenim kulturnim i vjerskim znamenitostima zasigurno najposebniji grad u Evropi i da joj se veoma dopadaju ljudi, energija i nasmijana lica „uprkos svim problemima koji vas okružuju“. U Mostar, o kojem je mnogo toga čula, zaljubila se na prvi pogled. Zagonetno je kazala i kako nije ni slutila da će jedan Mostarac zarobiti njeno srce. No, nije nam otkrila o kome se radi.

– Mogu vam samo reći da je nakon dužeg vremena moje srce ponovo zatreperilo. Zaljubila sam se u jednog Mostarca i izuzetno sam sretna – kazala je Džonson.

Dešavanja u BiH, kako ističe, pratila je svakodnevno i obećala je sebi da će jednom posjetiti našu zemlju i pružiti pomoć koliko bude mogla u tom trenutku.

Razmjena iskustava

– Budući da godinama djelujem društveno odgovorno pod okriljem fondacije „Caudwell Children“, čiji je osnivač moj bivši muž i otac mog djeteta, smatrala sam da je to najbolji način i odlučila sam da znanje i stručnost iz naše fondacije podijelim s udruženjima u BiH. U Velikoj Britaniji fokusirani smo na djecu s poteškoćama u razvoju i njihove roditelje i namjera je da ovdje podržim rad takvih udruženja – kazala je Džonson.

Trenutno prikuplja informacije, upoznaje se s potrebama udruženja kako bi u saradnji s lokalnim vlastima i djelatnicima u fondaciji „Caudwell Children“ mogla odlučiti koga će i na koji način podržati ne samo finansijski nego i u oblasti unapređivanja znanja i razmjeni iskustava.

Ostvario se san da prošeta Starim mostom

– Mnogo sam čula o Mostaru, čak i o Šantićevoj Emini. Ostvario mi se san da prošetam Starim mostom, koji je jedinstven u svojoj ljepoti i mogla bih ga satima gledati. Uživala sam u šetnji Mostarom gledajući sve one divne i nasmijane ljude. Namjeravam posjetiti nekoliko udruženja koja se brinu ne samo o djeci s poteškoćama u razvoju nego i onoj bez roditeljskog staranja. Vjerujem da će biti prilike da se sretnem s predstavnicima Grada –  dodala je Džonson.

M.Hodžić (Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku