hamburger-icon

Kliker.info

Civilizacijska sramota Evrope : Slovačka i Češka će prihvatiti samo kršćanske izbjeglice

Civilizacijska sramota Evrope : Slovačka i Češka će prihvatiti samo kršćanske izbjeglice

20 Augusta
07:18 2015

izbjeglice4515Slovačka i Češka će primiti jedino izbjeglice  kršćanske vjeroispovijesti koje su napustile Siriju zbog rata u ovoj zemlji.Slovačka i Češka se protive imigracijskoj kvoti Evropske unije.Vlada Slovačke je donijela odluku da će primati jedino izbjeglice iz Sirije koje su kršćanske vjeroispovijesti.

Ova zemlja bi uskoro trebala primiti 100 Sirijaca koji trenutno borave u izbjegličkim kampovima u Turskoj, Italiji i Grčkoj. Prilikom njihovog prihvatanja, bit će im postavljeno pitanje da li su oni muslimani.

Djeca kršćanskih porodica

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Ivan Metik je rekao: “Nemamo džamija u našoj zemlji. Zbog toga smatramo da će muslimani teško uskladiti društveni život”.Prema novoj strategiji Evropske komisije, kada je u pitanju borba sa problemom sve većeg broja izbjeglica, Slovačka treba prihvatiti 783 migranata.

Slovački premijer Robert Fico izjavio je da će njegova zemlja primiti 100 kršćanskih porodica, te da će polovina njih biti primljena u ovoj, a druga polovina u narednoj godini.Vlada Češke također je saopćila da će u ovu zemlju biti primljeno 70 sirijskih izbjeglica, no to će biti isključivo djeca kršćanskih porodica.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku