hamburger-icon

Kliker.info

Ćiro: Želim Barbareza na klupi i Salihamidžića na terenu!

Ćiro: Želim Barbareza na klupi i Salihamidžića na terenu!

14 Jula
17:54 2008

Novi izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Miroslav Blažević, uvjeren je kako će se najbolji igrači odazvati njegovom pozivu.

"Nikog nisam, niti ću moliti. Uvjeravam vas da će svi igrači moliti da igraju za reprezentaciju. Državni je grb svetinja. Tako je uvijek bilo gdje sam ja bio trener. Oni ne igraju za mene, niti za nekog drugog, već za navijače i za svoju zemlju. Neka to jednom upamte za sva vremena. Nije njihovo da vode politiku. Teren je njihovo mjesto i oni će se ponašati kao što to rade u svojim klubovima. Samo što će kod mene krvariti za dres. Što se tiče NS-a, svi će odgovarati za svoja nedjela. Izvršni je odbor tu da nam osigura sve što je potrebno, a naše je da ispunimo cilj svih Bosanaca i Hercegovaca, da izborimo SP 2010."

Na pitanje o navijačima i njihovom bojkotu, Blažević odgovara:

"Imamo sjajne navijače. Bio sam na Koševu kada je BiH deklasirala Dance. Vjerujte mi da ću zajedno sa novinarima vratiti navijače na tribine. Bodrit će nas Bosanci, Hercegovci, Albanci, Turci, vanzemaljci, Švicarci…"

"Tražit ću da Salihamidžić igra za reprezentaciju. Ako briljira za Juventus, hoću da igra za svoju zemlju. Na kraju, nitko ne može tek tako reći; neću više igrati za reprezentaciju. FIFA je donijela pravilnik koji igračima ne dozvoljava akrobacije takve vrste. Suspendira njihove nastupe za klubove, ako bez valjanog razloga odbiju nositi dres svoje zemlje. Razgovarat ću sa Hasanom i sa Sergejom Barbarezom. Znam da više ne igra, ali znam koliko ga navijači vole, kakav je bio igrač. Želim da on bude dio reprezentacije, važan dio, možda kao trener u mom stožeru." – izjavio je na kraju razgovora za San Miroslav Ćiro Blažević.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku