hamburger-icon

Kliker.info

Ćiro : Spahić je spreman i u kombinacijama za obje utakmice

Ćiro : Spahić je spreman i u kombinacijama za obje utakmice

31 Augusta
14:45 2009

Danas se u hotelu Hercegovina okupila fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine koja tako počinje sa pripremama za utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko pvenstvo.Selektoru BiH Miroslavu Blaževiću odazvali su se svi pozvani fudbaleri, sa izuzetkom Sanela Jahića, koji zbog potisa za svoj novi klub AEK stiže sutra, te Kenana Haagića i povrijeđenog Semira Štilića.Ćiro je, nakon okupljanja, u svom stilu dao mišljenje o predstojećim susretima koje njegovi izabranici igraju u kvalifikacijama za odlazak a Svjetsko prvenstvo."Stvorila se jedna odlična atmosfera u ekipi, ali to ne znači da ne moramo biti na oprezu. U fudbalu uvijek postoji mnogo faktora na koje ne može uticati. Uostalom, ne bi bilo prvi put da slabija ekipa pobijedi bolju", rekao je selektor A nacionalnog tima Bosne i Hercegovine.

Znači li to da ste pesimistični oči utakmice?
"Ama ne znači! Optimista sam! Kako ne bih bio optimista kada imamo jednu od najboljih ekipa u Evropi. Imam sedmoricu vrhunskih igrača u srednjem redu i na slatkim sam mukama što se tiče izbora prvih 11".

Protiv Armenije neće biti komadanta sredine terena Zvjezdana Misimovića. Ko će uskočiti na njegovo mjesto? Hoće li to biti Pjanić koji je na toj poziciji protiv Irana odigrao sjajno?"

Pjanić je pokazao jednu od odlika vrhunskog fudalera. Iskoristio je ukazanu priliku i sigurno je da na njega ozbiljno računam, jer je zadobio moje povjerenje. E sad, hoće li zamijeniti Misimovića na terenu, to će pokazati pripreme i sama analia protivnika".Ćiro se osvrnuo i na moguće premije koje Turska ponudi Armencima za pobjedu nad našim Zmajevima."Čitao sam u medijima posljednjih dana o tim mogućim špekulacijama. Međutim, ne možemo unaprijed optuživati Turke. Uostalom, sve je na nama i našoj igroj na travnjaku. Ja ne vjerujem u sabotaže".Jedan od najvećih strahova uoči predstojećih utakmica jest ponašanje navijača, odnosno prijetnja FIFA-e da će stroko kazniti i najmanji incident na tribinama."Koristim svaku priliku da pozovem navijače na fer i dostojanstveno navijanje. Ne smijemo biti robovi neodgovornih pojedinaca, čiji je cilj da nam pokvati atmosferu koju smo naporno izgradili".Na zakazano okupljanje stigao je i kapiten reprezentacije Bosnei Hercegovine Emir Spahić, koji će, prema riječima seletora, biti spreman i u kombinacijama za obje utakmice. (Kliker.info-SportSport)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku