hamburger-icon

Kliker.info

Ćiro podržava regioanalno fudbalsko takmičenje: Jugoslavijo, igraj fudbal!

Ćiro podržava regioanalno fudbalsko takmičenje: Jugoslavijo, igraj fudbal!

12 Marta
06:06 2015

Iciroslav2deja o formiranju specifičnog regionalnog takmičenja u fudbalu koje bi moglo da startuje već 2018. godine, dobija sve veću podršku. Iz Zagreba, za „Alo!“, legendarni trener Miroslav Blažević poručuje kako je novo fudbalsko ujedinjenje, zapravo, spas za sve klubove s prostora nekadašnje Jugoslavije

Ćiro otvoreno staje na stranu Davora Šukera, predsjednika Fudbalskog saveza Hrvatske, s kojim i nije baš u najboljim odnosima. Šuker je osoba koja uz pomoć Makedonaca već ima spremnu strategiju po kojoj bi učestvovali klubovi iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Makedonije i Crne Gore.

– Pripadam grupi ljudi koja bi silno željela jedinstveno takmičenje sačinjeno od klubova s prostora nekadašnje SFRJ. Samo takav koncept bi mogao da probudi fudbalsku javnost u regionu koja polako gubi strpljenje i interesovanje. Ako Šuker uspe da animira Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Makedoniju, BiH i Crnu Goru, ja ću ga podržati. Uz njega će stati svaki normalan sportista – poručuje za “Alo!” legendarni trener Miroslav Blažević.
Ćiro, ipak, vidi jednu veliku prepreku.

– Navijači donose veliku brigu zbog bezbjednosti! Oni moraju da shvate svrsishodnost takvog takmičenja. Šuker će prvi morati da podmetne grbaču u svom dvorištu, da uvjeri Hrvate u tu ideju. Ostali, takođe, moraju da se slože. Biće to vraški težak posao.

Tražeći dobar primjer stvaranja pozitivnog ambijenta u fudbalskom regionu, Blažević ističe jednog – tenisera.

– Novak Đoković bi mogao da udari temelj jedne takve eks-ju lige. Samo on je zaslužan zašto Srbi nisu zviždali Hrvatima na Dejvis kup meču u Kraljevu. To što se tamo nije zviždalo „Lijepoj našoj“, e, to je jedan novi početak. To nam treba u rukometu, košarci, fudbalu. Mene je definitivno kupio poslije onih poplava kada je pomagao Srbima, ali i Hrvatima, Bosancima. S takvim ljudima je sve moguće, pa čak i fudbalsko ujedinjenje – zaključuje Blažević.

(Kliker.info-Alo)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku