hamburger-icon

Kliker.info

Ćiro o Misimoviću : Oprostit ću krađu i prevaru, ne i izdaju!

Ćiro o Misimoviću : Oprostit ću krađu i prevaru, ne i izdaju!

23 Novembra
23:44 2009

Osjećam se izdanim! – rekao je u ponedjeljak Ćiro Blažević u prvom susretu sa zagrebačkim novinarima. Ali, dalje od te rečenice nije želio ići!  – Bojim se da ovu tragediju neću preživjeti – odgovorio je na poziv nekom bosanskom novinaru. Uz dodatak:    – Vi zatvorite oči, nek’ vas jebu u samoći!           Razlog Ćirina razočaranja je Zvjedan Misimović, najbolji dodavač Bundeslige, koji se uoči utakmice s Portugalom potužio na tešku ozljedu koljena. A tri dana poslije igrao je za Wolsburg. Prema ocjenama njemačkih novina, najmanje za – vrlo dobar! I sad se citira jedan “ratnik” koji kaže: “Mogu oprostiti krađu, mogu prijevaru, ali izdaju – nikad”.

Doista je bilo čudno da se Zvjezdan Misimović, mozak bosanske reprezentacije, dan prije utakmice s Portugalom potuži na ozljedu koljena. Ćiro Blažević zna što su koljena, zbog vlastitog je falsificirao YU putovnicu ne bi li još igrao dvije godine, ali Švicarskoj nije prošlo.Danas je izbornik “be-ha” reprezentacije u delikatnoj ulozi. Prisluškuju ga bosanske tajne službe, bojkotiraju ga Srbi i Hrvati, u udarnim bošnjačkim TV emisijama se pripremaju “istine o njegovim grijesima” ili – kako je maznuo 750.000 eura. A dvojica prvih suradnika Munib Ušanović i blagajnik bosanskog saveza Kureš su osuđeni na pet godina zatvora. I Ćiro želi izaći iz bosanskog lonca…- Optužuju predsjednika Sulju Čolakovića, a on je u tuzi kao i ja. Nije nam ni do čega. Suljo je previše u nogometu da ne bi bio ‘šubeli’.   Šubeli je – sumnja, Čolaković je sumnjičav!

Ćiro, kako narod diše?

– Plebiscitarno su za mene! Nitko me ne želi istjerati, no, pitam vas, biste li vi željeli na mojem mjestu nastaviti raditi?

Što kaže visoki povjerenik za Bosnu Valentin Inzko?

– Plače! Mudar čovjek, no on je kamilica.

A Milorad Dodik?                  – Vjerojatno u sebi kaže: ‘Jebo sam vam majku!’  Zašto? Jer je srpski lobi minirao Ćiru. Uz tihu podršku hrvatskog lobija. Danas doktor reprezentacije kaže, i ultrazvuk je rekao da Misimović nije bio spreman. A za tri dana igra jednu od boljih utakmica. I vjerojatno je Zvjezdan Misimović bio ucijenjen, kao što je bio ucijenjen i kada je odlučio igrati za bošnjačku reprezentaciju. Tada su mu otvoreno prijetili. No, od tog mišljenja se Ćiro želi ograditi. Iako…  – Doktor reprezentacije mi je prije utakmice kazao da Misimović najmanje petnaest dana ne može igrati. A za tri dana je najbolji igrač na svijetu. I ja kažem doktoru: ‘Više nisi doktor reprezentacije, jer si dopustio da te izmanipuliraju i mene si obmanuo…’Čiro Blažević će reći: – Dan prije na treningu sam imao simptome da nešto nije u redu. Sad shvaćam, Republika Srpska bi sve izgubila da je Bosna otišla na Svjetsko prvenstvo…Dok smo razgovarali, stigla je vijest iz Sarajeva da su ključni činovnici nogometne federacije dobili teške zatvorske kazne:    – Zamisli, pet godina robije zbog ‘nesavjesnog poslovanja’! Ajde…

Hoće li Ćiro ostati?             – Ogorčen sam, ali ne želim zatvoriti vrata! Iako sam poražen, a morao sam proći i prošao bih da je Misimović bio ‘zdrav’, spreman sam na novu avanturu.        Iako…            – Novinari su na mojoj strani, iako ‘delinkvenata’ uvijek ima. No, takvu toleranciju naroda nikad nisam vidio! Bez obzira na to što su Portugalci prošli, kako kaže Arsene Wenger, ‘na stražnja vrata’, bez obzira na to što sam bio sabotiran i bez obzira na to što mi se ne ostaje, jer ne mogu ja ispravljati krive Drine, ne ide mi se ni u Šangaj, ni u Maroko…Ćiro je kao Aleksa Šantić. Ostajte ovdje. Ali, čini mi se, bez obzira na nacionalnu osjetljivost, Zvjezdan Misimović više nikada neće biti pozvan u reprezentaciju BiH. Zbog izdaje, bez obzira na “ultrazvuk”, koji pokazuje da je Misimović imao tešku ozljedu koljena koja je, zahvaljujući intervenciji njemačkih doktora, zaliječena za tri dana. A Ćiro?

– Bez obzira na milijunski transfer u Kinu, ne želim i ne smijem otići s ovih prostora! Razbolio bih se. I ne smijem kalkulirati, imam još šestomjesečni ugovor. I čestitam Slovencima i Srbima na plasmanu. Srećom, nisu imali Portugalce za protivnika…

A što je sa zdravljem? Upravo ste došli iz klinike u Tuzli?                                 – Svatko u srcu ima jednog dirigenta, a ja imam cijeli orkestar! Nije mi lako…Kad sam mu rekao – bježi iz vilajeta, samo je prijezirno pogledao. Nikad nije bio u dvojbi – unuci ili nogomet? Ne bi mogao preživjeti dvojbu “kralj ili prognanik Baščaršije”? I dalje, u 75. godini, bit će noćna mora za “presretače”, koji love vozače što voze više od 300 na sat. Iako, na intervju u Van Gogh došao je na Vespi. Makar je padala kiša…(Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku