hamburger-icon

Kliker.info

Ćiro napustio Slobodu i Tuzlu: Odlazim teška srca i povrijeđen!

Ćiro napustio Slobodu i Tuzlu: Odlazim teška srca i povrijeđen!

03 Juna
17:34 2014

CiroAzmir21Bajka je kratko trajala. Relativno kratko. Prvo se činilo da je dolazak Ćire Blaževića, zimus, na kormilo Slobode tek samo puka želja, koja se može ostvariti samo u snovima. Međutim, kada je stigao, napravio je “bum”. Vratio je, u svom prepoznatljivom stilu, Tuzlake među elitu, koja im objektivno i pripada i, kada se očekivao nastavak saradnje iz bajke, snova i želja, desio se razlaz.

Miroslav Ćiro Blažević više nije trener tuzlanske Slobode, s kojom je doživio potpunu renesansu. Vratio je vjeru ogromnom broju navijača, ali izgleda je je razlaz bio neminovan.

– Najbitnije je da ja odlazim. Odlazim na jedan način povrijeđen, jer sam u svom trenerskom životu imao tu privilegiju da su me, gdje god da sam radio, molili da ostanem. Ovdje, u Tuzli, prvi put mi se desilo da mi predsjednik (Azmir Husić, op. aut.) kaže: “Idi se ti sad malo odmori, pa ćemo onda vidjeti”. Nemaš ti šta s menom, vidjet. Nisam ja mali miš, pa da tako kaže, jer ipak, sam stekao jedan kredit, koji mi u ovoj dobi daje privilegiju da me traže. Jako mi je žao što smo se razišli, iako ne smijem zanemariti činjenicu da je on (Husić) jedan divan čovjek. On jednostavno gine za Slobodu i ispoštovao je sve što smo dogovorili.

Sve je to simbilično, vjerujte mi, ali on je zadnji čovjek za kojeg ću ja nešto loše reći. Ponavljam, mi smo uspjeli. On to nikada ne bi uspio da nije bilo mene, a bojim se da nije bilo njega, ne bih ni ja uspio. To je činjenica. Kako god nosim jednu lijepu uspomenu, isto tako nosim i gorčinu, jer sam želio silno nastaviti posao u Slobodi. Ovdje u Tuzli nisam doživio simpatije, već ljubav, koje neću zaboraviti. Ne znam da ovu ljubav mogu komparirati sa nekim od svojih ranijih iskustava, to vam se u djecu kunem! Uzvraćao sam ljubav mojim Tuzlacima, iako sam bio jako napet i mobilisan, jer nisam ništa želio prepustiti slučaju. Da je suprotno, vjerovatno ne bi ostvarili cilj. Silno sam želio ostati, ali predsjednik ima svoje viđenje. Ja ću stvarno misliti na njega uvijek lijepo, ali mu se učinilo da on dalje može bez mene. Rastanak je zato logičan, a svojoj Slobodi želim sve najbolje. Ma šta se dogodilo u nastavku sa Slobodom, ja ne mogu izbjeći jednu odgovornost – kaže Ćiro.

Na pitanje da li postoji mogućnost da se predomisli ili promjeni odluku, Ćiro govori:

– Ovo je moja definitivna odluka. Sada može doć’ sa ne znam kakvom ponudom i uslovima, ja neću prihvatiti. Iz jednostavnog razloga jer sam povrijeđen. I kada nisam ništa imao, znao sam itekako respektirati svoje dostojanstvo, pogotovo dana kada je u svijetu nogometa nešto predstavljam. Ipak, ne možeš s menom tako. Ali, svako ima pravo na svoje viđenje, onaj ko plaća, on ima pravo i na odluku, ali isto tako i na odgovornost – govori Blažević.

Trener svih trenera kaže da nije očekivao ovakav potez, tim prije što će ubrzo uslijediti i pripreme za nastupe Slobode u Premijer ligi.

– Ne znam da li je imao tu namjeru, ali ja sam već bio napravio plan priprema. Za svakog igrača sam naparavio i program aktivnog odmora, razradio sam ga do u tančine. Na žalost, nisam imao priliku da to uručim svojim igračima i shvatio sam da kada se sve to bez mene konsultiralo, onda je jasno svima. Pametnom dosta, jer si isključen iz kombinacija. Ipak, napravio sam jednu avanturu koju ću pamtit. Ali, istini za volju, odlazim vrlo tužan. To samo ja znam kako mi je bilo svih ovih dana, pogotovo noć uoči odlaska. To me jako iznenadilo, jer bilo je za očekivat’ kada napraviš takav rezultat, da ću ostati. Ali nije – ističe Ćiro.

Naglasio je da će se prvo u Zagrebu dobro odmoriti, a potom će naredne sedmice na sastanak u Beč. Tamo bi trebao da se sastane sa predsjednikom jednok kluba iz Kine. Kaže da ima jako unosne i kvalitetne ponude. Čak pet koje ističe na svakom koraku.

– Drago mi je zbog ponuda, pa čak me zovu i oni koji me i ne bi trebali zvat. Ipak, Tuzla je Tuzla i ona ima svoj renome. Ma ko god da me zovne, meni čini zadovoljstvo, jer sam time počašćen. Ja bih opet ponovio ovu avanturu koju sam imao sa Slobodom, jer ja volim te beznadežne slučajeve. Mene su sve moje kolege, na čelu sa Katalinićem optuživali i govorili: “gdje ćeš tamo, Jedinstvo je jedna mašinerija, nemaš šansi”. Međutim, koliko god su me odbijali, ja sam sve više grizao i bio jako motiviran. Bio sam u formi, jer da nisam, sigurno bi negdje omanuli. Zahvaljujući jednoj ratničkoj tenziji koju sam držao, uspjeli smo u svom naumu – za kraj je rekao Ćiro.

Kaže da slijedi odmor, ali da neće ići u Brazil na Svetsko prvenstvo,iako ima ponuda da bude gost komentator. Jednostavno želi da se odmori i skupi energiju za nova trenerska iskušenja. U osmoj deceniji života.

Tri duše, a jedno tijelo
– Ostavljam Slobodu u dobrim rukama. Mojim prvim asistentima Denisu Kariću i Mirsadu Dediću. S njima sam sve ove divne trenutke zajedno proživljavao. Bili smo tri duše, a jedno tijelo. Zahvalan sam im na svemu, podršci i korektnom odnosu. Volio sam ih kao svoju djecu, kao uostalom i sve svoje dobre ljude iz Slobode – kazao je Ćiro.

Vožnja u jednom pravcu

Pred hotelom Tuzla, koji je više od pola godine bio Ćirin dom, čekala ga je njegova limuzina. Crni, sportski mercedes, bio je spreman za vožnju u jednom pravcu.- Da ,odlazim. Idem sam. Pa sam sam se i rodio, sam ću i okončati. Bilo mi je divno djeco moja s vama i želim vam sve najbolje. Brojeve telefona imate, bit ćemo idalje u kontaktu – pozdravio se Ćiro sa novinarima iz Tuzle, te srdačno pozirao. (Kliker.info-Avaz Sport)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku