hamburger-icon

Kliker.info

Ćirina stolica čeka : Kandidati za selektora su i Hesler, Katanec, Štimac…

Ćirina stolica čeka : Kandidati za selektora su i Hesler, Katanec, Štimac…

22 Decembra
03:12 2009

Nijemac Tomas Hesler, Slovenac Srećko Katanec, Hrvat Igor Štimac, Srbin Ljupko Petrović, proslavljeni bh. as Sergej Barbarez kandidati su za selektora fudbalske reprezentacije BiH.I, ne samo oni, među kandidatima su još Safet Sušić, Duško Bajević, Mehmed Baždarević, a spomenuti su i Amar Osim, Vlatko Glavaš i Blaž Slišković. Sudeći prema zvučnim imenima, bh. reprezentacija je fudbalska velesila. Očito je fudbalska reprezentacija BiH porasla u očima ovih stručnjaka, ali NS BiH je i ovim sastankom pokazao da je jedna vrlo neozbiljna institucija.Što nije ništa novo. Dakle, kandidate su izbacili novinari, navijači, ali nova imena, poput Heslera, Štimca i Kataneca su došli kao pritisak menadžerskih lobija. Struku niko nije pitao.

«Struku» su na teferiču u Tesliću zastupali članovi Predsjedništva Sulejman Čolaković, Iljo Dominković, Bogdan Čeko, pojačani sa Munibom Ušanovićem, Jasminom Bakovićem, te Miletom Kovačevićem, predsjednikom FS RS. Sreća je da na sastanku nije prisustvovao Branko Ivković, predsjednik NS FBiH, jer bi vjerovatno i on predložio nekog svog anonimusa. Nije ni bilo ni prof. Munira Talovića, jedinog među nabrojanim koji može govoriti o struci.Da NS BiH hoće da izabere pravog selektora riješio bi to vrlo jednostavno. Formirao bi stručno tijelo sa Ivicom Osimom, Franjom Džidićem, Velimirom Sombolcem, Mišom Smajlovićem…, koji bi mogli najkompetentije da predlože kandidata za selektora BiH. Tako se to radi u cijelom svijetu osim kod nas! Svaki ozbiljan Savez ima i ozbiljnog menadžera, a kod nas menadžeri i razni menadžerski šljam imaju svoj Savez.

Kome se Hesler javio?

Generalni sekretar FS RS Rodoljub Petković kaže kako je on lično zadovoljan postignutim na višesatnoj sjednici Predsjedništva NS BiH održanoj jučer u Tesliću.- Zajednički smo iznijeli imena naših kandidata i to je sve ono najvažnije što smo uradili. Predložena su imena osam kandidata za budućeg selektora i to Safet Sušić, Mehmed Baždarević, Ljupko Petrović, Sergej Barbarez, Srećko Katanec, Igor Štimac, Duško Bajević i Tomas Hesler. Koliko ja znam, Hesler se javio nekome od članova Predsjedništva. Komisiju koja će pregovarati sa kandidatima činit će upravo tročlano Predsjedništvo NS BiH, Čolaković, Čeko i Dominković. Zakazana je i sjednica Izvršnog odbora NS BiH koja će biti održana 29. decembra – kazao je Petković za “San”. (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku