hamburger-icon

Kliker.info

Chomsky ponovo kontra Washingtona : “U borbi protiv ISIL-a podrška se mora dati i kurdskom PKK-u, bez obzira što ih SAD vode kao terorističku organizaciju”

Chomsky ponovo kontra Washingtona : “U borbi protiv ISIL-a podrška se mora dati i kurdskom PKK-u, bez obzira što ih SAD vode kao terorističku organizaciju”

30 Januara
22:35 2016

Noam3Jedan od najpoznatijih intelektualaca današnjice, legendarni Noam Chomsky, dao je intervju za kanal Al Jazeera te pritom istaknuo kako se Kurde i Jezide u Iraku i Siriji treba spasiti od ISIL-ovog genocida na način da se potpora da kurdskim snagama koje se bore protiv terorista.

To su već istaknuli mnogi, no Chomsky ide i korak dalje te ističe kako se potpora mora dati i glavnoj kurdskoj borbenoj organizaciji, Radničkoj Partiji Kurdistana, odnosno PKK-u, ističući kako je upravo PKK odigrao ključnu ulogu u obrani Jezida u Iraku (za vrijeme opsade planine Sinjar).

Chomsky u svom komentaru doslovno poziva na promjenu paradigme jer SAD, EU i Turska smatraju PKK “terorističkom organizacijom” (no ne i UN, kao ni zemlje poput Indije, Kine, Rusije, Švicarske, Egipta…).

“Što napraviti kada ISIL ubija Jezide? Poduprijeti ljude koji spašavaju Jezide, no ti ljudi se nalaze na američkom popisu terorističkih organizacija”, rekao je Chomsky.

Nadalje, istaknuo je kako na ovom prostoru operiraju terorističke skupine koje nisu nimalo bolje od ISIL-a. Spomenuo je Al-Nusra Front i istaknuo ono što je već mnogima do sada jasno – ovu terorističku skupinu, ogranak Al-Qaede, podupiru Turska, Saudijska Arabija i Katar.

(Kliker.info-Advance )

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku