hamburger-icon

Kliker.info

Četvrti Sabor odlučio : Martin Raguľ novi predsjednik HDZ 1990

Četvrti Sabor odlučio : Martin Raguľ novi predsjednik HDZ 1990

06 Jula
16:43 2013

Martin Raguľ izabran je za novog predsjednika HDZ-a 1990. Na četvrtom Saboru stranke u Sarajevu .Raguľ je izabran sa 395 glasova, dok je njegov protukandidat Slaven Raguľ osvojio 136 glasova. Na Saboru je pristustvo 538 delegata, od kojih je 533 glasalo, a vaľećih glasova je bilo 531.U pozdravnom govoru, Martin Raguľ zahvalio je bivšem predsjedniku Boľi Ljubiću i ostalim članovima stranke za podršku. Pozvao ih je na dalju saradnju i istaknuo da će njegovi prioriteti biti budućnost HDZ-a 1990., hrvatskog naroda i Bosne i Hercegovine. Neposredno prije početka Sabora, Raguľ  je  istakao da će stranka pod njegovim vođstvom rješavati  nagomilane probleme u BiH, jer i Sabor odrľavamo u zgradi najvišeg zakonodavnog tijela u glavnom gradu BiH. 
– Nakon ulaska Hrvatske u EU mi ľelimo poručiti da više nema vremena za gubljenje. Narodi i građani su umorni od nekredibilnih obećanja. HDZ 1990 ľeli biti dio odgovornosti i rješenja – kazao je Raguľ. Poručio je da ľeli pruľiti ruku svima te da se dijalogom i konsenzusom harmonizira različitost u BiH.
– Vjerujem da ćemo na ovom Saboru pokazati da Hrvati u političkom smislu mogu biti most za europske vrijednosti u BiH, a da BiH nakon ulaska Hrvatske u EU moľe poslati poruku da će biti dio integracije EU. Mi ćemo se zbog toga boriti na programima, a ne samo za fotelje. Vidimo dokle je to dovelo u BiH – kazao je Martin Raguľ. (Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku