hamburger-icon

Kliker.info

Carla Del Ponte: CIA me iznevjerila, a Vatikan ‘otpilio’!!!

Carla Del Ponte: CIA me iznevjerila, a Vatikan ‘otpilio’!!!

20 Oktobra
05:37 2008

"Gospođa tužiteljica”, knjiga haaške tužiteljice Carle del Ponte, koja se od 14. oktobra može naći i u hrvatskim knjižarama, na neki je način i rezime njezinih neuspjeha. Na 300 stranica C. del Ponte, čija je tužiteljska aktivnost obilježila protekle godine ne samo u Hrvatskoj nego i u Srbiji, BiH i na Kosovu, otkriva koliko su joj puta bačeni klipovi pod noge, s koliko se nesuradnje i neiskrenosti susrela, ali i na koji je način i sama utjecala na zbivanja u zemljama kojima se bavila, a u kojima je bila tretirana kao izuzetno moćna osoba, koja je mogla utjecati na položaj država bivše Jugoslavije u međunarodnoj zajednici.
Zatvorili joj vrata
Iznevjerili su je šef CIA-e George Tenet, koji je čvrsto obećao pomoć u lovu na Karadžića i Mladića, a u praksi ju je otvoreno opstruirao. I NATO je s jedne strane čvrsto zatvorio svoja vrata pred njezinom istragom o bombardiranju Srbije, a s druge, bio je nezainteresiran za efikasnu suradnju u lovu na Karadžića. Navodi i da je više od 60 predmeta s područja bivše Jugoslavije tužiteljstvo spremilo u ladice pod pritiskom moćnika. U potrazi za Gotovinom obratila se i Vatikanu, ali ju je nadbiskup Loyola “otpilio” i za susret s papom uputio na Trg sv. Petra, gdje je zajedno s ostalim vjernicima mogla čekati da poljubi papin prsten i tada ga priupita za Gotovinu. Generali JNA, kaže, otvoreno su joj se rugali i uživali u tome što ne može uhvatiti Mladića, a Koštunica je tvrdio da je Hrvatskoj lakše uhvatiti Gotovinu, jer ga znaju, a Srbiji “Mladić nije  poznat jer je iz Bosne.”
Sudioništvo u ratu
Hrvatske obavještajne službe optužuje zbog ometanja istrage u vezi s transkripatima Tuđmanovih sastanaka od 1991. nadalje, koji su trebali otkriti sudioništvo RH u ratu u BiH i zločine koje je paravojska bosanskih
Hrvata počinila u BiH. 

Razlike između Hrvata i Srba    Tuđman i njegovi štićenici zaklinjali su se na suradnju s Tribunalom. Smješkali bi mi se, rukovali se, obećavali, podignuli veličanstveni zid od gume, a zatim pribjegli podmuklosti i napadima s leđa. Jedan odvjetnik Tribunala, Kanađanin poznat po dosjetkama i naklapanjima, smislio je aforizam kojim je opisao razliku između Srba i Hrvata koji su pokušavali onemogućiti rad Tribunala. “Srbi su kurvini sinovi”, govorio bi. “No Hrvati su podmukli kurvini sinovi.”  (Kliker.info-VL) 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku