hamburger-icon

Kliker.info

Carla del Ponte: Bilo bi strašno da Karađić i Mladić ne dođu pred lice pravde

Carla del Ponte: Bilo bi strašno da Karađić i Mladić ne dođu pred lice pravde

01 Decembra
05:36 2006

Predsjedatelj i članovi Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, Željko Komšić i Haris Silajdžić primili su danas u Sarajevu glavnu tužiteljicu Međunarodnog suda za ratne zločine na području bivše Jugoslavije Carlu del Ponte sa suradnicima, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.   Članovi Predsjedništva BiH su, u razgovoru s Carlom del Ponte, istaknuli da je poziv NATO-a za prijem Bosne i Hercegovine u program Partnerstvo za mir za Bosnu i Hercegovinu velika stvar, ali i još veća obaveza.
Oni su pri tom istaknuli da znaju da je uvjet za to potpuna suradnja s Haškim kaznenim sudom. Izrazili su zajedničku spremnost za ispunjenje tog uvjeta i naglasili da BiH, zbog vlastite stabilnosti i sigurne budućnosti, a na putu ka ostvarenju cilja – ulaska u euroatlanske integracije, ne smije biti taocem nikoga i ničega . 
Članovi Predsjedništva BiH su glavnoj haškoj tužiteljici i daljnjem radu Haškog tribunala dali podršku sve dok ne budu uhićeni  osuđeni za ratne zločine posebno Karadžić i Mladić, navodi se u saopćenju.  Predsjedništvo BiH će, istaknuto je, u tom smjeru učiniti sve i vlastitim autoritetom kako bi se uvezale sve institucije u BiH, a da bi se izvršio postavljeni uvjet.
Del Ponte je zahvalila članovima Predsjedništva BiH za potporu koju je dobila. Ponovno je naglasila da bi za međunarodnu pravdu bilo strašno da, zbog eventualnog zatvaranja Suda, zbog postavljenih vremenskih okvira za rad od strane Vijeća sigurnosti UN-a, bjegunci posebno Karadžič i Mladići ne budu dovedeni pred lice pravde.


(Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku