hamburger-icon

Kliker.info

Ćamil Durakovićo : Jedno su Šarović i Mektić, a drugo SDS-ovi guslari na lokalnom nivou!

Ćamil Durakovićo : Jedno su Šarović i Mektić, a drugo SDS-ovi guslari na lokalnom nivou!

15 Septembra
06:09 2017

Ćamil Duraković, lider Pokreta Odgovor, ne krije zabrinutost stavovima zastupnika Domovine, koji smatraju da treba ostati pasivan u trenutku kada se lome koplja između vlasti i opozicije. Duraković poziva predstavnike Domovine da budu glasni u svojim zahtjevima na sjednici NSRS. Istovremeno je uputio i jasnu poruku predstavnicima kako SNSD-a, tako i Saveza za  promjene.

– Milorad Dodik nerijetko spominje ‘makedonski scenarij’. Pa tamo su legitimne i demokratske snage dobile izbore, srušile korumpiranu vlast i danas se obračunavaju sa paraobavještajnim strukturama i ostacima režima. U
čemu je problem? I još nešto, ključni glasovi tamo su bili oni Albanaca. I evo, ako Savez za promjene hoće da prati takvu politiku, moraju napraviti malo više u odnosu prema Bošnjacima. Priznajte bosanski jezik, garantujte naše ustavno pravo zastupljenosti u Vladi, promijenite diskriminatorne prakse – poručuje Duraković.

– Naravno da mi hoćemo odlazak Milorada Dodika poslije ove teške decenije.  Ali ono što hoćemo je i da nam taj Savez za promjene kaže kakvu to oni promjenu nude? Možda ću povjerovati Šaroviću ili Mektiću koji su pokazali iskorak, ali trebaće mnogo više da nas uvjere da nas lokalni SDS-ovi guslari ne žele opet uništiti kada im se pruži prilika – zaključio je Duraković.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku