hamburger-icon

Kliker.info

Čamil Duraković : Duraković: Niko, zvao se on i Milorad Dodik, ne smije kršiti Ustav BiH !

Čamil Duraković : Duraković: Niko, zvao se on i Milorad Dodik, ne smije kršiti Ustav BiH !

26 Augusta
15:02 2016

Durecam717Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković reagovao je na izjavu Milorada Dodika da će referendum o 9. januaru kao danu tog bh. entiteta biti održan te da odluke Narodne skuštine RS-a o tom referendumu treba da se provode u svim općinama, među kojima je i Srebrenica.Dodik je u izjavi novinarima  rekao da je čuo da je načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković “pokušao da kaže da neće poštovati odluku o referendumu”.

Durakovićevo reagovanje prenosimo u nastavku.

“Milorad Dodik reče da je „nešto čuo“ pa prije svega da još jednom ponovim: neću formirati  opštinsku komisiju za sprovođenje referenduma koji krši Ustav Bosne i Hercegovine. Ne znam kakve „instrumente za tu vrstu priče“ je imao u vidu Dodik i neću da se obazirem na njegove prijetnje. Nema tih sankcija koje mogu promijeniti ovu moju odluku. Niko, zvao se on i Milorad Dodik, ne smije kršiti Ustav Bosne i Hercegovine.

A ako Milorad Dodik malo bolje poreda stvari, shvatit će da je u našem ustavnom poretku država iznad entiteta te da ja mojom odlukom da ne formiram opštinsku komisiju, samo branim pravni okvir u kojem funkcioniše i entitet Republika Srpska, prema tome ja organe vlasti entiteta poštujem više od Dodika.

Međutim, ova izjava zabrinjava zbog jedne druge stvari. Ona jasno pokazuje da Milorad Dodik nakon referenduma priprema neke naredne korake. Jer kako drugačije objasniti rečenicu o „vremenu koje dolazi“, vremenu kad će se, očigledno, krivičnim djelom smatrati ne kršenje, već poštovanje Ustava Bosne i Hercegovine? Ovdje ne moramo ni čitati između redova: Dodik jasno poručuje da ako mu dozvolimo da održi ovaj referendum, on na tome neće stati.

Razumijem strah od poraza na izborima, razumijem da SNSD više ne može svojim biračima ponuditi ništa osim nacionalističkih „igara“, ali u opštini koju ja vodim, sve dok sam na njenom čelu, Bosna i Hercegovina i njeni zakoni bit će poštovani”, poručio je načelnik Srebrenice Ćamil Duraković.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku