hamburger-icon

Kliker.info

Ćamil Duraković: Dodikova kampanja zasnovana na kršenju zakona

Ćamil Duraković: Dodikova kampanja zasnovana na kršenju zakona

03 Septembra
15:20 2016

Durecam717Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je kako predsjednik bh. entiteta Milorad Dodik radi sve u svom ličnom interesu, a nikad u interesu građana.

Duraković, kandidat probosanskih stranaka za još jedan mandat, je reagovao nakon što je Dodik sinoć napredizbornom skupu Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Srebrenici kazao da je Duraković došao “da na patnjama Srba i Bošnjaka izgradi sebi neku budućnost. Vidjećete, čim izgubi izbore više neće biti tu”.

Duraković je jutros izdao saopštenje u kojem se navodi kako je Dodik na sinoćnjem skupu SNSD-a u Srebrenici jasno pokazao na čemu će se bazirati njegova predizborna kampanja: “na kršenju zakona”.

“Dosad, radilo se uglavnom o Ustavu Bosne i Hercegovine i svim aktima koji građanima ove države garantuju ravnopravnost, no ovih dana sve češće Dodik pokazuje da mu ništa ne znače ni zakoni entiteta koji navodno toliko voli”, rekao je Duraković.

‘Zakoni, a ne privatno sijelo’

Podsjetio je kako je Dodik Srebreničanima nametnuo stranačku komisiju za provođenje referenduma o Danu RS-a. Kazao je kako je Dodik  na predizbornom skupu poručio da će, ako na lokalnim izborima pobijedi Mladen Grujičić, više novca od šuma i ruda ostatiu Srebrenici, a “sa Ćamilom Durakovićem nećete dobiti ništa”.

Duraković je kazao: “Milorad Dodik mora biti svjestan da ni Bosna i Hercegovina ni njen entitet RS nisu njegova babovina, te da prirodnim resursima ne može da raspolaže prema svojoj želji. Postoji zakonodavstvo koje reguliše pitanje i šuma i ruda i koncesija. Ovo zakonodavstvo može promijeniti Narodna skupština RS, a ne Dodik i Grujičić na nekom svom privatnom sijelu”, kazao je Duraković.

“Dodikova izjava da ako pobijedi Grujičić bit će više novca za Srebrenicu, a ako pobijedim ja Srebreničani će dobiti ‘ništa’ je jedna bahata i bezobrazna ucjena čovjeka koji radi sve u svom ličnom interesu, a nikad u interesu građana.”

Duraković je kazao kako neće komentarisati, kako je rekao, brojne uvrede koje je Dodik njemu uputio te kako će se okrenuti predstavljanju svoje vizije razvoja Srebrenice.

Dodik je sinoć kazao u Srebrenici: “Bošnjacima šaljemo poruku – morate ovdje sa nama u RS da gradite život. Okanite se Sarajeva. Prestanite lakovjerno ići ka tome što vam govori sarajevski krug u namjeri da napravite destabilizaciju RS“.

Dodao je da će osigurati dodatnu podršku Srbije, ako Grujičić pobijedi.

(Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku