hamburger-icon

Kliker.info

Ćamil Duraković odgovara na optužbe : Neka me ne nazivaju izdajnikom oni koji nikada nisu bili u Srebrenici

Ćamil Duraković odgovara na optužbe : Neka me ne nazivaju izdajnikom oni koji nikada nisu bili u Srebrenici

21 Aprila
19:37 2015

camill88

Ne želim da me neke osobe koje nikada nisu bile u Srebrenici nazivaju bošnjačkim izdajnikom, kazao je Ćamil Duraković, načelnik Općine Srebrenica o napadima i prijetnjama na društvenim mrežama koji su počeli nakon posjete predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika Memorijalnom centru Potočari, piše novinska agencija Patria.

„Ako ćemo pričati o bošnjaštvu, onda nek’ se gospoda vrati u Srebrenicu, pa da zajedno promijenimo ime Republika Srpska i umjesto Dodika bude Mujo, ali ni to se nisu udostojili da urade. A mene prozivaju da sam nekog izdao, prodao, pljunuo na žrtve“, kaže Duraković.

Proteklih dana Durakoviću se putem duštvenih mreža prijeti na najgore moguće načine, a on navodi da se ne boji Ravnogorskog četničkog pokreta, pa neće ni „ovih što prijete preko kompjutera“.

‘Historijski važan događaj’

„Ne trebamo pljuvati na nešto što je historijski važno – da je Milorad Dodik, on upravo takav kakav jeste, ipak ušao u taj Memorijalni centar i položio cvijeće. Da li je to politikanstvo, manipulacija, da li je to udaranje političkog šamara nekom drugom? To je teret koji će on da nosi i koji nosi proteklih dana“, kazao je Duraković.

„Ta gospoda ako misle da je rješenje da se šutamo, ja to neću. Neću ponovo da prolazim kroz ono kroz što sam kao dijete 1995. godine prošao. Ja tu cijenu ne plaćam. Svako ko ima takvu retoriku, to mu se u kući dešavalo“, kazao je Duraković.

Rekao je i to da ako neko želi da on nekoga ne prima u Memorijalni centar u Potočarima – neka porodice naprave spisak, ali da će oni morati fizički spriječiti ulazak, jer on neće nositi bokserske rukavice.

„Ja sam načelnik općine Srebrenica i načelnik svih građana, i kao takav imam obavezu da se ponašam službeno. Pokušao sam objasniti da Dodik nije nadležan da govori šta je genocid, već je niz međunarodnih presuda potvrdilo da je u Srebrenici bio genocid. Meni nije bilo ključno da li će Dodik priznati genocid da bi ušao u Memorijalni centar. Dodik je ušao, položio cvijeće i poklonio se žrtvama. Meni je bilo zadovoljstvo da ga vidim takvog. Dodikova posjeta općini Srebrenica odnosila se na ono što on može kao predsjednik entiteta Republika Srpska da uradi za stanovnike ovog grada. Sve što smo tražili to smo i dobili, ali vrijeme će pokazati“, zaključio je Duraković.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku