hamburger-icon

Kliker.info

Burne sjednice Predsjedništva BiH : Komšić i Džaferović glasali za priznanje Kosova, ambasada BiH ostaje u Tel Avivu

Burne sjednice Predsjedništva BiH : Komšić i Džaferović glasali za priznanje Kosova, ambasada BiH ostaje u Tel Avivu

17 Septembra
15:30 2020

Danas su u Sarajevu održane redovna i dvije vanredne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Jednu je zatražio član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik o premještanju Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem, a druga vanredna sjednica sazvana je na zahtjev člana Predsjedništva BiH i lidera Demokratske fronte (DF) Željka Komšića na kojoj bi se razmatralo pitanje priznanja Kosova.

“Prije nego što smo ušli u raspravi o ove dvije tačke dnevnog reda, gospodin Komšić je predlagao da se ne izjašanjavamo niti o jednom od tih pitanja. Gospodin Dodik se nije složio s tim, tražio je izjašanjavanje po tački koju je on predložio. Glasali smo, gospodin Komšić i ja smo glasali protiv toga da se ambasada BiH iz Tel Aviva premjesti u Jeruzalem. Dodik je glasao za, odluka nije donesena. Mislim da je to ispravan potez Predsjedništva jer je to u skladu sa međuanrodnim obavezama koje je preuzela BiH kada je to pitanje posrijedi. Nakon toga smo održali sjednicu po zahtjevu gospodina Komšića. Ja i Komšić smo glasali da BiH prizna Republiku Kosovo, Dodik je bio protiv”, kazao je Džaferović.

On je naveo da ni u ovom slučaju nije donesena odluka i da se ide u drugi krug glasanja.

“Ukoliko odluka bude ovakva kao danas, onda gospodin Dodik ima pravo da potegne pianje vitalnog entitetskog interesa”, naveo je Džaferović.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

4 0 komentara

 1. FAJTER
  FAJTER 18 Septembra, 00:45

  ZNATE LI VI BOŠNJACI KOJE JE VRHOVNO TIJELO U BIH?
  ODGOVOR:SKUPŠTINA REPUBLIKE SRPSKE,ZATO ŠTO SVE MOŽE STAVITI VAN SNAGE I O TOME SE NEMOŽE POLEMISATI.

  Odgovori
 2. ISTINA POBIJA LAZ
  ISTINA POBIJA LAZ 18 Septembra, 04:28

  PROCITAJ MALO BOLJE USTAV BiH A UJEDNO I ODLUKE I ZAKONE U DEJTONSKOM SPORAZUMU PA CES VIDJETI DA SKUPSTINA BH. ENTITETA RS-A NE MOZE NISTA STAVITI VAN SNAGE AKO CE ICI ZAKONSKIM PUTEM. OVO STO SAD RADI MILORAD DODIK I NJEGOVA SKUPSTINA SVE JE PROTIV ZAKONA I ZATO CE DODIK I NJEGOVI PULENI USKORO BITI POZATVARANI.

  Odgovori
 3. FAJTER
  FAJTER 18 Septembra, 09:41

  OĆE,OĆE SAMO TI ŽIVI U ILUZIJAMA.POZDRAVIO TE ZORAN MILANOVIĆ.
  POŠTO JE KURTĆEHAIĆ VRHOVNI TUMAČ USTAVA BIH NEKA TI ON OBJASNI.

  Odgovori
 4. Sabahudin
  Sabahudin 19 Septembra, 10:57

  Vrhovno Telo je Skupstina Republike Srpske jer tako i treba da bude ,Republika Srpska je nastala u samoodbrani i jedina ima legalno pravo da bude nezavisna drzava muslimanski carsijski kriminalci i izmetbegovicevi teroristi su odgovorni za agresiju , genocid i zlocine protiv dece i gradjana Sarajeva i Bosne . Bosnu su stvorili kriminalci teroristi i izmetbegoviceva narkomafija koji su uvukli celi muslimanski narod u pocinjenje teroristickih zlocina , prema tome Bosna nema vise nijedan legalni argument i u svetu ne postoji nijedan zakonski mehanizam koji bi joj omogucio da postane nezavisna kriminalna teroristicka Isis drzava . Dok na drugoj strani Republika Srpska je neophodno nastala u borbi protiv nacizma i islamskog terorizma na Balkanu i Evropi .

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku