hamburger-icon

Kliker.info

Burna sjednica Predsjedništva SDA : Šest sati razgovarali o političkoj krizi u BiH i ništa nisu zaključili ?

Burna sjednica Predsjedništva SDA : Šest sati razgovarali o političkoj krizi u BiH i ništa nisu zaključili ?

30 Marta
07:42 2017

Šestosatna sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) prekinuta je sinoć  oko 22 sata bez  uobičajene  pres konferencije , izjava za javnost  li zvaničnog saopštenja za javnost.  Novinarima je  kasnije it pres službe službe samo  kratko rečeno da je sjednica završena bez ikakvih zaključaka, te da će biti nastavljena za desetak dana.

Kako javlja  Novinska agencija Patrija  sjednica JE  bila jako burna ,posebno kada se govorilo o unutarstranačkim razmiricama i onome što se desilo posljednjih mjeseci, a kulminiralo je podizanjem optužnice protiv Asima Sarajlića, Mirsada Kukića i Amira Zukića.

NAP dalje navodi da je razmatrano i aktuelno stanje u zemlji  nakon današnje izjave hrvatskog član Predsjedništva, Dragana Čovića, koji je kazao kako parlamentarna većina na državnom nivou više ne postoji, a na dnevnom redu su bili i totalno poremećeni odnosi sa koalicionim partnerom SBB-o Fahrudina Radončića.  Konstatuju također da ni Savez za promjene nije više “stabilan” koalicioni partner, jer ne mogu oprostiti Izetebegoviću reviziju presude po tužbi BiH prema Srbiji.

Kako javlja Avaz članovi Predsjedništva su iz centrale izašli poprilično ljuti, a predsjednik Izetbegović  je bio vidno nervozan. i nije želio da daje bilo kakve izjave za javnost. Ističu također da su uspjeli stupiti u kontakr sa Ramizom Salkićem, potpredsjednikom RS koji je također prisustvovao današnjoj sjednici.  Salkić nije želio iznositi detalje sa sjednice, samo je kratko kazao da je svako od prisutnih iznio svoje probleme, te da je bilo govora o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, stanju u Srebrenici i u RS.

Također je kazao kako nije “čovjek zadužen za izjave”.

Avaz na kraju nezvanično  doznaje kako su na dnevnom redu bili sve veći problemi u Srebrenici, te procesi koji se odvijaju nakon što je Međunarodni sud pravde u Haagu odbio zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Što je naročito interesantno mediji bliski SDA gotovo da i nisu registrovali pomenutu sjednicu .

(Kliker.info)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku