hamburger-icon

Kliker.info

Britanski meteorolozi upozoravaju : Stiže najhladnija zima u posljednjih 100 godina

Britanski meteorolozi upozoravaju : Stiže najhladnija zima u posljednjih 100 godina

01 Novembra
15:08 2014

zima21Nadolazeća zima biće najhladnija u posljednjih 100 godina, a zahvatiće veliki deo Starog kontinenta, najavljuju britanski meteorolozi.Velike količine snijega uporno će zatrpavati Evropu, praćene veoma niskim temperaturama. Prema navodima britanskih meteorolga, arktička zima će okovati kontinent čak pet mjeseci,piđe Blic.
Oni najavljuju da prvi ledeni talas možemo očekivati već u novembru.Za januar se predviđa rekordno niska temperatura od -27 stepeni Celzijusa, i to na većem dijelu kontinenta, uključujući i dio u kojem se nalazi Srbija.

Naglo zahlađenje sa sobom će donijeti i snijeg, koji će na planinama usloviti stvaranje snježnog pokrivača.Niži krajevi na bijele pahulje čekaće do druge polovine novembra, kažu meteorolozi koji se slažu sa britanskim kolegama i prognoziraju da će nastupajuća zima biti hladnija i sa više snijega nego prošla.
”Prvi sneg u nižim predelima može da se očekuje u novembru i to drugoj polovini meseca, a pratiće ga, svakako, jače zahlađenje. Poslednja nedelja novembra je uobičajeno vreme za prvi sneg u gradovima, ali ove godine možemo da ga očekujemo i malo ranije. Generalno, prošla zima je bila topla sa malo snega, a ove očekujemo znatno niže temperature, i više kiše i snega”, navodi meteorolog Nedeljko Todorović.(Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku