hamburger-icon

Kliker.info

Braća ubijenog Bosanca u St. Louisu : Tražimo pravdu za brata Zemira !

Braća ubijenog Bosanca u St. Louisu : Tražimo pravdu za brata Zemira !

04 Decembra
07:59 2014
DenisRasim12

(Photo: Kyle Munson, The Des Moines Register)

U subotu 06.decembra  u 14 sati po lokalnom vremenu , na groblju Garden of memories u gradu Waterloo,  u američkoj državi Iowa, klanjat će se dženaza i obaviti sahrana  32-godišnjeg  Cazinjanina Zemira Begića,  koji je  u rano nedjeljno jutro,  30.novembra  ove godine brutalno ubijen,  u naselju Bevo Mill u St. Louisu. Informacije o mjestu i terminu dženaze i sahrane, za Kliker. info  je potvrdio Zemirov brat Denis , istaknuvši potom  veliku zahvalnost cijele porodice ,rodbini, prijateljima i svim znanim i neznanim ljudima dobre volje iz svih dijelova Amerike , koji su im pritekli u pomoć u ovim teškim trenucima. Prema njegovim riječima  porodica je još u šoku, ali nema nikakve dvojbe da će svi članovi dati svoj maksimalni doprinos  u traženju mogućnosti da Zemirove ubice stigne ruka pravde.

” Tražimo pravdu za našeg Zemira i na tome će porodica  istrajati sve dok ubice ne dobiju zaslužnu kaznu”, kategoričan je Denis  koji još nikako ne može da shvati da je njegov brat na takav način morao da ode sa ovog svijeta. A ubijen je na pravdi Boga,napadnut  čekićima pred očima vjerenice, u srcu najveće bosanskohercegovačke komune u Americi, od strane tri obijesna Afrikoamerikanca i jednog Latinoamerikanca.

Denis , kako kaže  još ne može  potvrditi ali ni demantovati tvrdnje pojedinih medija da je ubistvo njegovog brata posljedica  rasnih nemira u  Fergusonu, koji je od mjesta ubistva, udaljen nekih dvadesetak milja. Tvrdi  međutim da je njegova  porodica nikada   nije bila opterećena, rasnim, nacionalnim ili vjerskim predrasudama. Zemir je,  prema  njegovim riječima,  naročito bio široke i otvorene duše, a kao primjer navodi i slučaj da su njih dvojica, dok su  jedno vrijeme živjeli u Arizoni,  dijelili stan sa  dobrim prijateljem Meksikancem.Denisove navode potvrdio nam je  u odvojenom razgovoru i njegov brat Rasim koji  ističe da je  Zemir  bio dobar poznavaoc borilačkih vještina , naročito karatea , što je, kako kaže, možda i razlog da nikada nije ni pomižljao da nabavi oružje.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku