hamburger-icon

Kliker.info

Božo Petrov potvrdio : Most više nije dio vlade

Božo Petrov potvrdio : Most više nije dio vlade

28 Aprila
15:14 2017

Obraćajući se novinarima u hrvatskom Saboru, šef Mosta rekao je da njegovoj stranci nije stalo do fotelja.Predsjednik Sabora i Mosta Božo Petrov izjavio je da će potpredsjednik Vlade Ivan Kovačić i ostali ministri iz njegove stranke danas podnijeti ostavke.

“Mi više nismo dio ove vlade i ovim potezom pokazujemo da nam nije stalo do fotelja kao ni prošle godine kada je HDZ rušio svoju vladu nego pokazujemo da nam je stalo do hrvatskog Ustava. Pa kad se već predsjednik Vlade ne drži niti Ustava niti demokratskih vrijednosti niti parlamentarne demokracije, mi ovim potezom sprječavamo ustavnu krizu koju je proizveo Andrej Plenković i pokazujemo odgovornost prema hrvatskim građanima”, rekao je Petrov novinarima u Saboru.

Premijer Andrej Plenković, rekao je Petrov, smjenjivanjem ministara srušio je Vladu i rekao da ima novu saborsku većinu. “Ja pozivam Andreja Plenkovića da dokaže da to nije laž. Inače će biti kriv za političku krizu, za nestabilnost u državi i za nove izbore”, rekao je.

Protiv kriminala u Agrokoru

Most će se, kaže, uvijek boriti protiv kriminala koji se odvija u Agrokoru, a koji, tvrdi, ovim potezom štite i Andrej Plenković i Zdravko Marić.

Na pitanje hoće li podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Sabora uzvratio je da će u trenutku kada dođu potpisi zahtjev za tu tačku uvrstiti u dnevni red.

“Nećemo se igrati kao što se HDZ pokušavao igrati prošle godine kada je pokušavao izbjeći točku s opozivom g. (Tomislava) Karamarka. Ići će po dnevnom redu i prvo što će se raspraviti raspravit će se točka o opozivu ministra financija. Time će se dokazati što je i tko je srušio ovu vladu i što je afera Agrokor”, naglasio je.

Tačku o vlastitoj smjeni raspravit će, kaže, odmah idući dan “ukoliko ta točka uopće dođe”.

“HDZ može očekivati što god hoće, ja neću dopustiti igre. Mi nećemo ništa drugo raditi osim držati se pravila i redoslijeda. Dakle, ako je prvo došla točka s opozivom ministra financija, onda će se ta točka prva i održati, a odmah nakon toga, ako dođu potpisi za opoziv mene kao predsjednika Sabora, vrlo rado ćemo udovoljiti tom zahtjevu i odmah sljedeći dan će biti i ta točka na dnevnom redu”, pojasnio je.

Smjene Mostovih ministara

Poručio je i da Most ne čuva svoje pozicije, no žele raspraviti i pokazati ko je i zbog čega srušio vladu i na koji se način odvila afera u Agrokoru.

Vlada je održala telefonsku sjednicu na kojoj je prije prije pola sata smijenila potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića te još deset Mostovih državnih sekretara, doznaje Jutarnji iz Banskih dvora.

Nedugo prije izjave Bože Petrova da će svi Mostovi ministri dati ostavke neki mediji objavili su neslužbenu informaciju da je Vlada održala telefonsku sjednicu na kojoj je premijer Plenković smijenio potpredsjednika Vlade Ivana Kovačića i sve Mostove državne sekretare.

(Kliker.info-AJB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku